aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΠαναθηναϊκός: Τα... γκρέμισε όλα σε ένα δεκάλεπτο

Παναθηναϊκός: Τα… γκρέμισε όλα σε ένα δεκάλεπτο

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Φενέρμπαχτσε και είχε καταφέρει να πάει στα… μέτρα του το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι Τούρκοι ανέβασαν την απόδοσή τους στην άμυνα και με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να κάνει τα… πάντα στην επίθεση κατάφεραν να γυρίσουν πλήρως το παιχνίδι και να πάρουν τη νίκη με 71-58, κάνοντας break με το… καλημέρα στη σειρά.

Πρώτη νίκη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ, ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, μετά από πέντε αγώνες. Μεγάλη εμφάνιση από τον Μπογκντάνοβιτς, εξαιρετικός και ο Μπόμπι Ντίξον. Δεν αρκούσαν για το «τριφύλλι» οι Ρίβερς και Τζέιμς. Μόλις 18 πόντους πέτυχαν οι «πράσινοι» στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Φενέρμπαχτσε βρήκε ρυθμό στα πρώτα λεπτά χάρη στο περιφερειακό σουτ. Κάλινιτς και Μπογκντάνοβιτς έδωσαν λύσεις, την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε… μπλοκάρει για τα καλά και δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα σωστά στην επίθεση. Μέσα σ’ όλα, ο Γιαν Βέσελι μπήκε στην εξίσωση και ανέβασε τη διαφορά. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους. Η άμυνα «έκλεισε» κοντά στο καλάθι και με τους Ρίβερς και Καλάθη να φωνάζουν παρών τα δεδομένα άλλαξαν, με τον Παναθηναϊκό να επανέρχεται για τα καλά στο παιχνίδι.

Με την ίδια προσήλωση μπήκαν στο παρκέ οι παίκτες του Πασκουάλ, παίρνοντας τα ηνία με το… καλημέρα, χάρη στον Μάικ Τζέιμς (18-16, 11’). Η Φενέρμπαχτσε προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση με τον Ντίξον, όμως Παππάς και Ρίβερς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να… καταστρέψει το παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε, χάρη στην άμυνά του, ενώ και δημιουργικά η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν κατάφερε να βρει λύσεις.

Oι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ μπήκαν με την ίδια συγκέντρωση και στο δεύτερο μέρος, διατηρώντας τα ηνία του αγώνα. Σταδιακά, όμως οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν την απόδοσή τους και με τον Μπόμπι Ντίξον να φωνάζει παρών η διαφορά μειώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να μην συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Ο Μπογκντάνοβιτς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και οι Τούρκοι επανήλθαν στο παιχνίδι με το πέρας της τρίτης περιόδου.

Η συνέχεια της Φενέρμπαχτσε στο παιχνίδι παρέμεινε… εκρηκτική. Ο Μπογκντάνοβιτς ήταν ασταμάτητος και με δικές του προσπάθειες ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να βρει διαδρόμους προς το καλάθι και το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Ούντο και Ντίξον να ανεβάσουν τη διαφορά και να καθορίσουν την έκβαση του αγώνα με τα δικά τους καλάθια. Στο τέλος τα πάντα είχαν κριθεί, με τον Παναθηναϊκό να ηττάται με 58-71 και την Φενέρ να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης, χάρη στο break που πέτυχε.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 42-28, 50-48, 58-71.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 3, Νίκολς, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 14 (2), Παππάς 5, Φελντέιν 3 (1), Γκιστ 1, Γκάμπριελ 4 (1), Μπουρούσης 3, Καλάθης 9

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ούντο 8, Μαχμούτογλου, Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 23 (5), Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 8, Κάλινιτς 16 (4), Ντίξον 13 (3), Ντατόμε 3 (1).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ