aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΠαναθηναϊκός: Πέταξε μια μεγάλη ευκαιρία

Παναθηναϊκός: Πέταξε μια μεγάλη ευκαιρία

Με ένα μεγάλο «κρίμα» φεύγει ο Παναθηναϊκός από το «Abdi İpekçi» αφού πέταξε μια τεράστια ευκαιρία για να φτάσει στην 4η νίκη του στην EuroLeague και την 3η συνεχόμενη στη διοργάνωση! Σε ένα ματς πραγματικό… αίμα και άμμος όπου χρειάστηκαν δύο παρατάσεις μέχρι να βγει ο μεγάλος νικητής, οι «πράσινοι» γνώρισαν την ήττα από την Αναντολού Εφές με 91-83.

Ένα παιχνίδι όπου θα μπορούσαν να αποδράσουν με τη νίκη από την Πόλη και να νιώσουν περισσότερη ασφάλεια στη συνέχεια. Όμως στη δεύτερη παράταση, η (πνευματική κυρίως) κούραση έκανε την εμφάνισή της, με αποτέλεσμα η τουρκική ομάδα να βρει τα ελεύθερα σουτ που έψαχνε και ο Παναθηναϊκός να κάνει βιαστικές επιλογές στην επίθεση!

Αν και έκανε εκ νέου προσπάθεια να γυρίσει το ματς έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ με 86-77 στα 3:20 πριν από το τέλος, ο Νικ Καλάθης έκανε το λάθος της βραδιάς. Την ώρα που ο Παναθηναϊκός έκανε την τελευταία του αντεπίθεση με ένα σερί 6-0, ο αρχηγός των «πρασίνων» έκανε λάθος πάσα στον Κέι Ρίβερς που έβγαινε στον αιφνιδιασμό με αποτέλεσμα να «ψαλιδίσει» τις όποιες ελπίδες για την εκτός έδρας νίκη.

Μάλιστα ο Αμερικανός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρώτης παράτασης, έχοντας πετύχει και τους επτά πόντους του Παναθηναϊκού, με αποκορύφωμα το floater που έστειλε το ματς και σε δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο ακριβώς με την εκπνοή. Ο Μπουρούσης παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίος όταν αστόχησε δύο διαδοχικά lay up με το σκορ στο 77-75 για την Αναντολού αλλά και η Εφές είχε κάκιστες επιλογές στα τελευταία δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να στείλει ο Παναθηναϊκός το ματς και σε δεύτερη παράταση.
Το σίγουρο είναι ότι οι «πράσινοι» πλήρωσαν και πάλι το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα η Εφές να πάρει τα ηνία του αγώνα και να ελέγχει το ματς χάρη στην πολύ καλή απόδοση του Μπράιαντ Ντάνστον, αλλά και των Χόνεϊκατ, Τόμας που έκαναν την… αθόρυβη ζημιά. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας, ο Νίκολς θα μπορούσε να χαρίσει στους «πράσινους» τη νίκη, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Ρίβερς πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Χόνεϊκατ που έφευγε στον αιφνιδιασμό για να χαρίσει τη νίκη στην Αναντολού από την κανονική διάρκεια. Και όλα αυτή τη στιγμή που το πρώτο ημίχρονο δεν προμήνυε κάτι τέτοιο..

Στο πρώτο μισό του αγώνα, οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν κάτι παραπάνω από συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο πλάνο του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός προπονητής ήταν άριστα διαβασμένος και μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, είτε όταν χρειαζόταν να τρέξει η ομάδα, είτε όταν έπρεπε να πάει σε «set» παιχνίδι. Ο Νικ Καλάθης ήταν για ένα ακόμα ματς από τους καταλύτες του Παναθηναϊκού και αυτό φάνηκε από το γεγονός που έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 8 πόντους, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Κάπως έτσι, οι «πράσινοι» έφτασαν στο +10 λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου (22-32), έχοντας χαρακτηριστική ευστοχία στα τρίποντα (7/12 στο πρώτο ημίχρονο!!). Οι Τούρκοι είχαν να αντιπαρατάξουν τον Τόμας Ερτέλ, αλλά από εκεί και πέρα δεν είχε τη συμπαράσταση από τους υπολοίπους. Η άμυνα των ψηλών (και δη του Σίνγκλετον) ήταν υποδειγματική, ενώ και τη στιγμή που δέχθηκε ένα σερί 8-0 (30-32 στο 17′) είχε τις λύσεις έτοιμες.

Ο Νίκος Παππάς κάλυψε τον Καλάθη στον «άσο» (αν και είχε προηγηθεί η παρουσία του Μποχωρίδη!) και με προσωπικούς πόντους έφερε και πάλι τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η διαιτησία του αγώνα αφού για 13 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο (30′-43′) δεν είχε χρεώσει ούτε με ένα ομαδικό φάουλ τους παίκτες της Εφές!

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-42, 53-53, 70-70, 77-77, 91-83

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ