aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΠαναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Η μάχη που μας έλειψε, έφτασε!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Η μάχη που μας έλειψε, έφτασε!

Έχουν περάσει 296 ημέρες από την τελευταία αναμέτρηση των «αιωνίων», που κι αυτή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Η αποχώρηση του Ολυμπιακού από την Basket League στέρησε για κάτι λιγότερο από δέκα μήνες την δυνατότητα να απολαμβάνουν τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά απόψε η αναμονή τελειώνει. Στις 21:30 στο ΟΑΚΑ οι δύο ομάδες αναμετρώνται για την 12η αγωνιστική της Euroleague στο πρώτο από τα πιθανότατα μόλις δύο ματς που θα τους δούμε να μονομαχούν φέτος (η «ρεβάνς» στις 6 Μαρτίου στο ΣΕΦ).

Οι δύο ομάδες φτάνουν στο ματς αυτό στο απόγειο της φόρμας τους την φετινή περίοδο. Ο Παναθηναϊκός, ρεκόρ 7-4, με πέντε νίκες στα έξι τελευταία ματς και άνεμο… Πιτίνο από την περασμένη εβδομάδα θέλει να συνεχίσει να πατά γερά στην οκτάδα των playoffs, αλλά και ο Ολυμπιακός, με ρεκόρ 5-6 παρά το κάκιστο ξεκίνημά του είναι σε τροχιά ανάκαμψης με τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς. Ο νικητής πέρα από μια σημαντική νίκη, θα κερδίσει το γόητρο αλλά και ψυχολογική ώθηση για το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί. Ενδεικτικά, οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν κατά σειρά Μπαρτσελόνα (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εντός), Μακάμπι (εκτός), Ρεάλ (εντός), ΤΣΣΚΑ (εκτός) και Αρμάνι (εκτός) μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πάνε πίσω, αφού μετά το ΟΑΚΑ τούς περιμένουν οι αναμετρήσεις με Ρεάλ (εκτός), Χίμκι (εντός), Ερυθρό Αστέρα (εκτός), Μπαρτσελόνα (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εντός) και Βαλένθια (εκτός).

Οι γηπεδούχοι που θα αγωνιστούν σε κατάμεστο ΟΑΚΑ θα παραταχθούν πλήρεις. Ο Ρικ Πιτίνο ποντάρει πολλά στην αυτοπεποίθηση που έχει αποκτήσει η ομάδα του μετά τις τελευταίες νίκες και περιμένει να δει την συνεχιζόμενη πρόοδο στην απόδοση των Φρεντέτ και Τζόνσον, πέρα από τις σταθερές αξίες των Καλάθη, Παπαπέτρου και Τόμας. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι έχουν αμφίβολο ως την τελευταία στιγμή τον Ριντ που ταλαιπωρήθηκε από θλάση. Αν δεν τα καταφέρει, ο Ρούμπιτ θα πάρει χρόνο στο «5» και δεν θα θυσιαστεί κανένας από τα γκαρντ, αλλά αν ο Αμερικανός σέντερ δεν είναι διαθέσιμος, αναμένεται να «κοπεί» κάποιος εκ των Πάντερ και Τσέρι για να προκύψει η δωδεκάδα. Ο Κεστούτις Κεμζούρα θέλει να δει την πρόοδο που έχει παρουσιάσει η ομάδα του στα τελευταία ματς σε σκοράρισμα και δημιουργία, αλλά φυσικά και την ίδια επιθετική άμυνα που «εγκλώβισε» την Αρμάνι στο ΣΕΦ πριν μια εβδομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ