aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΠαναθηναϊκός: Με ήρωα τον Τζέιμς (video)

Παναθηναϊκός: Με ήρωα τον Τζέιμς (video)

Ο Μάικ Τζέιμς είναι… killer. Το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Το έδειξε κι απόψε! Ο βραχύσωμος γκαρντ του Παναθηναϊκού Superfoods σκόραρε για τρεις με 0.9” για το τέλος και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη (83-82), σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο μέχρις εκείνο το σημείο.

Απογοητευτικοί οι πράσινοι για κάτι παραπάνω από τρία δεκάλεπτα, “ανέβασαν στροφές” στο τέλος και χάρη στο τρίποντο – μαχαιριά του Μάικ Τζέιμς πήραν την τρίτη σερί νίκη τους στην EuroLeague, παραμένοντας στο κόλπο για την τετράδα.

Ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε να αναθέσει στον Αλεσάντρο Τζεντίλε το μαρκάρισμα του Κιθ Λάνγκφορντ, έμπνευση που έπιασε… κατά το ήμισυ. Κι αυτό γιατί ο αρχισκόρερ της EuroLeague περιορίστηκε σε θέμα παραγωγικότητας, αλλά έπιασε δουλειά στη δημιουργία.

Με συνεχόμενες δικές του ασίστ (σ.σ.: είχε 5 ασίστ στο α’ δεκάλεπτο) έδωσε ευκαιρίες για εύκολους πόντους στον Λατάβιους Ουίλιαμς. Κι όταν πήρε κι αυτός μπροστά, κυρίως μέσα από τις βολές που εκτέλεσε, “έχτισε” την ψυχολογία του.

Το +1 (24-25) της Ούνικς Καζάν στο α’ δεκάλεπτο ήταν ενδεικτικό του αμυντικού προβλήματος του τριφυλλιού, που στάθηκε όρθιο χάρη στους προσωπικούς πόντους των Αλεσάντρο Τζεντίλε και Κένι Γκάμπριελ.

Σταδιακά όμως, το πρόβλημα εντεινόταν για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, που αδυνατούσε να παρουσιάσει συνέπεια στο πίσω μέρος του παρκέ. Κι από τη στιγμή που οι διαιτητές αποφάσισαν να σφυρίξουν όλες τις επαφές, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν κερδισμένοι.

Τι κι αν ο Γιάννης Μπουρούσης ανέλαβε να σηκώσει το επιθετικό φορτίο, όσο στην άλλη πλευρά του παρκέ υπήρχαν… θέματα, το σκηνικό δεν άλλαζε. Γι αυτό το +7 (39-46) της ομάδας του Εβγκένι Πασούτιν στην ανάπαυλα έμοιαζε απόλυτα δικαιολογημένο. Τα 2/10 τρίποντα του Παναθηναϊκού ήταν ακόμη ένα στοιχείο που προβλημάτιζε τον Τσάβι Πασκουάλ, μαζί με τις μόλις 3 (!) ασίστ.

Οι παίκτες των πρασίνων συνέχισαν για πολλή ώρα να είναι έξω από τα νερά τους, αφού άπαντες έμοιαζαν ανήμποροι να ξεφύγουν από τη μετριότητα. Η Ούνικς Καζάν διατήρησε το προβάδισμα δίχως ιδιαίτερα προβλήματα, με τον Κιθ Λάνγκφορντ να συνεχίζει το έργο του και τον Πάβελ Αντίποφ να σκοράρει δις από την περιφέρεια.

Το +10 (52-62 στο 30’42”) έβαζε σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως είδαν το προβάδισμά τους να κάνει φτερά μέσα σε τέσσερα λεπτά. Μόλις δηλαδή ο Εβγκένι Πασούτιν τράβηξε στον πάγκο τον Κιθ Λάνγκφορντ για να πάρει ανάσες. Με πέντε σερί πόντους του Κέι Σι Ρίβερς, το τριφύλλι έφερε το παιχνίδι στο Χ (65-65 στο 34’23”), δίνοντας αφορμή για… παλμό στην εξέδρα.

Μόλις όμως ο προπονητής της ρωσικής ομάδας πήρε τάιμ άουτ, όλα επέστρεψαν στην προτέρα κατάσταση. Μόνο που αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Κίνο Κολόμ να πάρει τη ρωσική μπαγκέτα και να… μιλήσει. Με οκτώ σερί δικούς του πόντους, η Ούνικς Καζάν έφτασε στο +6 (67-73 στο 36’02”).

Η διαφορά διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα, με τον Ντανίλο Άντζουσιτς να βάζει ένα ακόμη μεγάλο τρίποντο για τους φιλοξενούμενους στο +6 (73-79) του 38’31”. Κι όμως, οι “πράσινοι” δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, αφού πλησίασαν στον πόντο χάρη σε δύο τρίποντα των Κέι Σι Ρίβερς και Κρις Σίνγκλετον (79-80 στο 39’31”). Είχαν μάλιστα την επίθεση με 28.8” για το τέλος, αφού οι Κιθ Λάνγκφορντ και Λατάβιους Ουίλιαμς αστόχησαν δις.

Ο Κρις Σίνγκλετον πήρε την μπάλα, και μαζί το φάουλ σε προσπάθεια για λέι απ, πηγαίνοντας στη γραμμή των βολών. Έβαλε την πρώτη, αλλά έχασε τη δεύτερη, ισοφαρίζοντας απλά το σκορ (80-80). Στην επόμενη επίθεση της ρωσικής ομάδας, ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε να κάνει φάουλ στον Λατάβιους Ουίλιαμς, ο οποίος είχε 2/2 βολες με 8.8” για το τέλος.

Οι πράσινοι δεν είχαν τάιμ άουτ, αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Όχι για τον Μάικ Τζέιμς. Ο γκαρντ των γηπεδούχων πήρε την μπάλα, έκανε ντρίμπλες μέχρι την άλλη πλευρά του παρκέ, ξεφορτώθηκε δύο παίκτες της Ούνικς Καζάν με προσποίηση και… μπουμ! Έβαλε το μεγάλο τρίποντο που χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό (83-82).

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 39-46, 52-61, 83-82.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14, Νίκολς, Ρίβερς 13, Τζέιμς 8, Παππάς 4, Φελντέιν 4, Γκάμπριελ 10, Τζεντίλε 10, Μπουρούσης 15, Καλάθης 5.

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (Πασούτιν): Αντίποφ 11, Κλαρκ 6, Λάνγκφορντ 21, Στολ, Παραχούσκι 6, Κολόμ 17, Μπάνιτς, Βορόνοφ, Πάνιν, Ουίλιαμς 13, Άντζουσιτς 8

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ