aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΠαναθηναϊκός: Κατάρρευση και δεύτερη σερί «σκούπα»...

Παναθηναϊκός: Κατάρρευση και δεύτερη σερί «σκούπα»…

Παρουσιάζοντας και πάλι «χτυπητές» στο παιχνίδι του, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στην κατάμεστη και «εκρηκτική» έδρα της Φενέρμπαχτσε, χάνοντας με το βαρύ 79-61… Έτσι το «τριφύλλι» μένει και φέτος εκτός final-4 γνωρίζοντας για δεύτερη σερί χρονιά τον αποκλεισμό με 3-0 ήττες στη σειρά των πλέι οφ…

Αντιθέτως, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που δεν έπιασε ανάλογη απόδοση όπως στα δύο ματς στην Αθήνα, έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την παρουσία της στην τελική φάση της Ευρωλίγκα που θα διεξαχθεί επί τουρκικού εδάφους.

Στα πρώτα 15 λεπτά και παρά το νωθρό ξεκίνημα (11-4), ο Παναθηναϊκός κατάφερνε να εναλλάσσεται στο προβάδισμα με τη Φενέρ, κάνοντας μερικά πολύτιμα πράγματα. Πρώτον κράτησε άποντο τον Μπογκντάνοβιτς (0/2τριπ., 3 λάθησε 17′) σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Δεύτερον ήταν «σκληρός» στην άμυνα του και ειδικά στο πίσω κομμάτι, απαγορεύοντας το πικ εντ ρολ με τους δίδυμους πύργους των γηπεδούχων Ούντο και Βέσελι. Τρίτον, μπορεί ούτε ο ίδιος να εκανε παιχνίδι με τους ψηλούς του, ωστόσο ήταν αποτελεσματικός από την περιφέρεια (πολύτιμες λύσεις από Σίνγκλετον, Φελντέιν και Καλάθη).

Έτσι η ομάδα του Τσάβι Πασκουλα προσπέρασε ακόμη και με 4π. (18-22 στο 21΄), όμως κάπου εκεί το πράγμα άρχισε να… στραβώνει. Η Φενέρ που είχε επίσης λύσεις από τους περιφερειακούς της (πλην του Μπογκντάνοβιτς), ωστόσο τότε άρχισε να βάζει στο παιχνίδι και τους ψηλούς, η γενικότερα να πηγαίνει κοντά στο καλάθι επιζητώντας τη φθορά των φάουλ για τον Παναθηναϊκό.

Είναι χαρακτηριστικό οτι οι Τούρκοι τελείωσαν τα δύο πρώτα δεκάλεπτα με 12/15 βολές, ενώ οι πράσινοι μόλις 1/2. Ετσι ακολόθησε επιμέρους σκορ 19-6, με την ομάδα του Ομπράντοβιτς να ξεφεύγει για πρώτη φορά με 9 (37-28) και να πηγαίνει στην ανάπαυλα στο -7 (37-30).

Στο τρίτο δεκάλεπτο είδαμε έναν Παναθηναϊκό να παίζει «σκυλίσια» άμυνα, να «χαλάει» το μυαλό της Φενέρ στην επίθεση και ταυτόχρονα να την υποχρεώνει σε πολλά λάθη. Ωστόσο η διαφορά αντί να μειωθεί, αυξήθηκε στο τέλος της περιόδου κατά 3 πόντους (52-42). Κι αυτό γιατί και εκείνος αδυνατούσε να βρει επιθετικό ρυθμό. Η ομάδα του Πασκουάλ εξακολουθούσε να μην έχει παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και να επιδίδεται πολλές φορές σε ατομικές ενέργειες, ή «σκοτωμένες» επιθέσεις. Μάλιστα ένα καλάθι και φάουλ του Σλούκα έφερε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 12 (52-40 στο 29′).

Πλέον ο Παναθηναϊκός αναζητούσε 2-3 μεγάλα σουτ προκειμένου να μπει και πάλι στο ματς. Η ασφυκτική πίεση όμως της Φενέρ των εγκλώβισε και τον οδήγησε σε κατάρρευση. Ο Καλάθης έδειχνε να μην έχει άλλες δυνάμεις, με συνέπεια οι Παππάς, Τζέιμς και Φελντέιν που κλήθηκαν να τον αντικαταστήσουν, να τα κάνουν… θάλασσα στην οργάνωση του παιιχνιδιού.

Παράλληλα η αστοχία συνεχιζόταν καθώς και πάλι ο Παναθηναϊκός εκδήλωνε τις επιθέσεις του χωρίς ουσιαστικά συστήματα και χωρίς να εκμεταλλεύεται τα όποια μις-ματς παρουσιάζονταν. Εν αντιθέσει με τη Φενέρ που το έκανε συνεχίζοντας τη φθορά. Οι Τούρκοι απελευθερωμένοι από το άγχος βρήκαν τρίποντα-μαχαιριές με τους Νάναλι, Ντίξον και Μπογκντάνοβιτς με τη διαφορά να εκτοξεύεται σταδιακά (60-44, 66-46) φτάνοντας ακόμη και στο βαρύ +23 (69-46, 74-51).

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-30, 52-42, 79-61.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ούντο 10 (10 ριμπ.), Μαχμούτογλου, Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 10 (2 τρίπ., 8 ριμπ., 7 λαθ.), Μπένετ, Σλούκας 6 (1), Νάναλι 12 (3), Βέσελι 6, Κάλινιτς 10 (1), Ντίξον 13 (4), Ντουβερίογλου 2, Ντατόμε 10 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 12, Νίκολς, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 8 (0/8 τρίπ.), Φώτσης 4, Παππάς 1, Φελντέιν 6 (1), Γκιστ 7, Γκάμπριελ 2, Μπουρούσης, Καλάθης 5 (1).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ