aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΠαναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα: Δύσκολο έργο με απόντες τους Μπέικον και Πονίτκα για τους «πράσινους»

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα: Δύσκολο έργο με απόντες τους Μπέικον και Πονίτκα για τους «πράσινους»

Την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα θα ψάξει απόψε το βράδυ (20:30, Novasports 4, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr) ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα φιλοξενήσει την
Μπαρτσελόνα για την 30ή αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Λίγες μέρες μετά την ήττα του με 76-74 στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την Basket League, οι «πράσινοι» ξαναστρέφουν το βλέμμα στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, όπου θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το θετικό τους μομέντουμ και να πανηγυρίσουν τρίτη συνεχόμενη νίκη.

Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε η νίκη με 86-82 κόντρα στη Βιλερμπάν στη Γαλλία, ενώ είχε προηγηθεί η επικράτηση επί του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 10-19 και δεν έχει κάποιο ουσιαστικό κίνητρο στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας, παιχνίδια τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει ως προετοιμασία ενόψει της μάχης για την κατάκτηση του τίτλου στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Χρήστος Σερέλης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ντουέιν Μπέικον και Ματέους Πονιτκα, με αμφότερους να ταλαιπωρούνται από διάστρεμμα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πάρις Λι, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στην κνήμη του ποδιού του και έχασε την προπόνηση της Τετάρτης. Παρ’ όλα αυτά, λογικά θα μπορέσει να αγωνιστεί στην αποψινή αναμέτρηση.

Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 19-10, έχοντας δύο νίκες λιγότερες από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Την προηγούμενη εβδομάδα επέστρεψε στις νίκες κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της διαβολοβδομάδας κόντρα στους Πειραιώτες και τη Φενέρμπαχτσε, ενώ την περασμένη Κυριακή (19/3) επικράτησε 86-81 της Μάλαγα, παραμένοντας στην κορυφή της ACB μαζί με τη Ρεάλ.

Ο Σάρας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος σε δηλώσεις του ενόψει του ματς τόνισε ότι οι «πράσινοι» είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα μετά την αλλαγή στην τεχνική του ηγεσία και πρόσθεσε ότι στο ΟΑΚΑ πάντα είναι δύσκολα, θα αποφασίσει τελευταία στιγμή για το αν θα χρησιμοποιήσει τον Κόρι Χίγκινς, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση, αλλά ταξίδεψε στην Αθήνα.

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», η Μπαρτσελόνα είχε πάρει τη νίκη με 74-68, έχοντας για κορυφαίους τους Βέσελι (15π.) και Μίροτιτς (14π.), ενώ για τον Παναθηναϊκό είχαν ξεχωρίσει Μπέικον (19π.) και Παπαγιάννης (13π, 9 ριμπ.).

Διαιτητές της αποψινής αναμέτρησης θα είναι οι Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία), Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία) και Λούκα Καρντούμ (Κροατία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ