aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΠαίρνει φόρα ο Παναθηναϊκός

Παίρνει φόρα ο Παναθηναϊκός

Η εκτός έδρας νίκη στη Γερμανία έβαλε φτερά στα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods, οι οποίοι πήραν… παραμάζωμα τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Το +11 (70-59) της νίκης των “πρασίνων” δεν είναι πλήρως ενδεικτικό της εικόνας που είχε το παιχνίδι, αφού οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι το +23 (41-18 και 52-29) στη διάρκεια του αγώνα.

Ένα μικρό “μπλακ άουτ” έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να μειώσουν τη διαφορά προς στιγμήν, αλλά επί της ουσίας δεν απείλησαν ποτέ την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

O MVP

Τζέιμς Γκιστ ή Νικ Καλάθης; Δύσκολο το δίλημμα, με τον πρώτο να κερδίζει στα… σημεία, κυρίως γιατί ώρες ώρες σου έδινε την εντύπωση πως είναι παντού στο παρκέ. Οι άμυνες που έβγαλε ήταν εντυπωσιακές, αλλοίωσε πολλές πάσες, οδήγησε σε λάθη τους κοντούς και τους ψηλούς του Ερυθρού Αστέρα, ενώ -σαν κερασάκι στην τούρτα- σημείωσε 17 πόντους με 7/7 δίποντα!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην εκκίνηση του β’ δεκαλέπτου, όπου οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ συνέχισαν με την ίδια ένταση (αν όχι μεγαλύτερη) στο παιχνίδι τους, για να δημιουργήσουν το +20 (34-14) στο 12’50”. Έκτοτε όλα πήραν τον δρόμο τους, με τη νίκη να καταλήγει με άνεση στην πλευρά του “τριφυλλιού”.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι “πράσινοι” έβαλαν από νωρίς τις βάσεις της νίκης, κυρίως γιατί ήταν αλάνθαστοι στα σουτ δύο πόντων. Είναι χαρακτηριστικό πως είχαν το απόλυτο (9/9) στο τέλος του α’ δεκαλέπτου, με τον Τζέιμς Γκιστ να είναι ο πρώτος διδάξας (με 3/3).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Από πολύ νωρίς, η ενέργεια που έβγαζε ο Παναθηναϊκός στο παρκέ κατέστη στοιχείο που θα καθόριζε τις ισορροπίες. Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα έδειξαν να μην έχουν δυνάμεις, μετά τον προχθεσινό (26/10) αγώνα με την Μπαρτσελόνα, κάτι που σε συνδυασμό με την ασυνέπεια που έδειχναν στην αδύνατη πλευρά, έδωσε δικαιώματα. Οι γηπεδούχοι σκόραραν ουκ ολίγα καλάθια με διεισδύσεις, ενώ όταν δεν έβρισκαν διάδρομο, είχαν τους ψηλούς τους να “τελειώνουν” τις φάσεις με πλάτη στο καλάθι.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα το +20 (34-14 στο 12’50”) για τον Παναθηναϊκό, που είχε τους Νικ Καλάθη και Τζέιμς Γκιστ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Σταδιακά βέβαια μπήκαν κι άλλοι στην εξίσωση, με τον Κέι Σι Ρίβερς να “γεμίζει” την περιφέρεια με το κορμί του και τον Γιάννη Μπουρούση να σκοράρει με τρομερή οικονομία στις επιθέσεις που πήρε.

Κι από τη στιγμή που ο Όγκνιεν Κούζμιτς ήταν ο πιο… επικίνδυνος (!) “ερυθρόλευκος”, όλα πήραν τον δρόμο τους. Το +21 (46-25) του ημιχρόνου αντικατόπτριζε πλήρως τη διαφορά διάθεσης και αποτελεσματικότητας.

Στο β’ ημίχρονο δεν είχε πολύ διαφορετική εικόνα, με τον Παναθηναϊκό να απλώνει το παιχνίδι του, να τρέχει το γήπεδο όποτε του δόθηκε η ευκαιρία και τα δίποντα να παραμένουν σύμμαχος. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν έμεινε πάντως αμέτοχη στο παιχνίδι, αφού σταδιακά ανέβασε την απόδοση και τα ποσοστά της. Γι αυτό η διαφορά έπεσε στους δέκα πόντους (63-53 στο 24’13”).

Πλην αυτού όμως, μηδέν εις το πηλίκο για τον Ερυθρό Αστέρα, αφού το “τριφύλλι” διαφύλαξε μέχρι τέλους το προβάδισμά του, για να φτάσει στην τρίτη φετινή του νίκη στην EuroLeague (70-59) -σε τέσσερις αναμετρήσεις.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 46-25, 61-41, 70-59.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον, Νίκολς 6, Ρίβερς 12, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 7, Γκιστ 17, Μπουρούσης 12 (8 ριμπ.), Καλάθης Ν. 16 (6 ριμπ., 5 ασ.).

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ουόλτερς 8, Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς 2, Μίτροβιτς 4, Λάζιτς, Ντόμπριτς, Σιμόνοβιτς 4, Τζένκινς 8, Γκούντουριτς 3, Γιόβιτς 3, Κούζμιτς 15 (15 ριμπ.), Μπιέλιτσα 12.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ