aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Τζέιμς... έκλεισε το σπίτι της Εφές!

Ο Τζέιμς… έκλεισε το σπίτι της Εφές!

ΤΣΣΚΑ με… καρδιά πρωταθλήτριας!

Η ομάδα από τη Μόσχα υποχρέωσε την Αναντολού Εφές στην τρίτη της φετινή ήττα και δεύτερη εντός έδρας μετά την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας από την Μπαρτσελόνα, χάρη σε ένα τρομερό καλάθι του Μάικ Τζέιμς δεκαπέντε δεύτερα πριν το φινάλε (80-81).

Απίθανη εμφάνιση από τον Τζέιμς, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 28 πόντους και 10/12 σουτ, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Εξαιρετικοί και οι Φόικτμαν (15π., 5ρ.) και Χάινς (16π., 6 ρ.) για τους νικητές που έχουν ρεκόρ πλέον 10-5. Στο 12-3 υποχώρησαν οι Τούρκοι, που είδαν τον Λάρκιν (18π. με 7/14 σουτ) να χάνει το σουτ της νίκης, ενώ κορυφαίος για τους ηττημένους ήταν ο Κρούνο Σιμόν με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Το ματς

Ο Φόικτμαν έδωσε σκορ στο ματς από τα 6,75 και το πρώτο προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ, με τους παίκτες της ρωσικής ομάδας να κάνουν ένα σερί 8-4 και να στέλνουν τη διαφορά στο +7 (4-11). Λάρκιν και Πλάις μάζεψαν την διαφορά, με τον πρώτο να δημιουργεί μία… κόντρα με τον Τζέιμς στην πρώτη περίοδο, αφού αμφότεροι είχαν από 3/3 τρίποντα και 11 πόντους συνολικά με το δεκάλεπτο να τελειώνει με προβάδισμα… μισού καλαθιού για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (22-23).

Ο Μπομπουά ανέλαβε δράση και με τη… βοήθεια του Σανλί έδωσε το προβάδισμα στην Εφές, η οποία προηγήθηκε με +8 τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του ημίχρονου (39-31). Χάινς και Στρέλνιεκς προσπαθούσαν να κρατήσουν την επαφή με το σκορ για την ΤΣΣΚΑ αλλά ο Φόικτμαν ήταν ξανά αυτός που έδινε τη λύση έξω από τα 6,75 για τους Ρώσους. Το ημίχρονο βρήκε την Εφές με προβάδισμα τεσσάρων πόντων και το σκορ στο 45-41.

Χέρι-χέρι πήγαιναν και στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες, με τη διαφορά να μην ανοίγει ιδιαίτερα. Ο Σιμόν έστειλε την Εφές για πρώτη φορά στο +7 (52-45) αλλά οι παίκτες του Ιτούδη έβρισκαν διαρκώς απαντήσεις για να μαζεύουν την διαφορά. Τριάμιση λεπτά πριν το φινάλε οι Τούρκοι βρέθηκαν ακόμη και στο +9 (61-52 και 64-55) με τους Χίλιαρντ και Μπολομποϊ να γράφουν το 66-59 και να κρατάνε κοντά στο σκορ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Μπολομπόι και Φόικτμαν μάζεψαν τη διαφορά στο καλάθι, με την Εφές να προσπαθεί να κρατήσει με νύχια και δόντια ένα προβάδισμα δύο-τριών πόντων. Η ΤΣΣΚΑ είχε μπει ξανά για τα καλά στη διεκδίκηση του αγώνα, οι άμυνες έκαναν την εμφάνισή τους στο ματς και το σκορ ήταν χαμηλό. Πέντε λεπτά πριν το φινάλε ο Λάρκιν έστειλε στο +6 την Εφές (74-68), με τον Τζέιμς να σκοράρει έξι διαδοχικούς πόντους και να το φέρνει στα ίσα και αμέσως μετά ο Χάινς να δίνει προβάδισμα μετά από πάρα πολύ ώρα στην «ρωσικη αρκούδα» (74-76). Προβάδισμα το οποίο εναλλασσόταν συνεχώς με τον Μάικ Τζέιμς να ρίχνει στο καναβάτσο την Εφές με υπό πίεση δίποντο στα 17 δεύτερα πριν το φινάλε για το τελικό 81-80, με τον Σέιν Λάρκιν να αστοχεί στην τελευταία επίθεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ