aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEO Tζάκσον «σκότωσε» την Μπάμπεργκ

O Tζάκσον «σκότωσε» την Μπάμπεργκ

Λίγο το ότι έπαιζε στην έδρα της, λίγο το πάθος της πρεμιέρα, η Μπάμπεργκ μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τους Ραντόσεβιτς και Χάκετ να δίνουν αέρα τεσσάρων πόντων στους Γερμανούς (6-2 στο 3′) νωρίς νωρίς στο παιχνίδι.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία κατά την περασμένη σεζόν παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, προσπάθησε να πιέσει (6-4), ωστόσο Χίκμαν και Μπράις έτρεξαν ένα επι μέρους 8-4 ανεβάζοντας την διαφορά στους έξι (14-8 στο 6′). Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 20-14, με τους Όγκουστιν και Χίκμαν να διαμορφώνουν το σκορ.

Στη δεύτερη περίοδο, η Μπάμπεργκ έφτασε να προηγείται ακόμα και με οκτώ πόντους διαφορά (30-22 στο 15′). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Τζάκσον πήρε στην πλάτη του την Μακάμπι, έτρεξε ένα σερί 15-6 και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το ισχνό +1 (37-36).

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι προσπέρασε προσωρινά τους Ισραηλινούς (38-37 στο 21′), ωστόσο Παραχούσκι και Τζάκσον έτρεξαν ένα μικρό σερί 7-0, μετατρέποντας το σκορ σε 44-38 στο 22′.

Οι Γερμανοί αντέδρασαν με τους Ζήση, Χίκμαν και Ραντόσεβιτς, φέρνοντας το ματς στον πόντο και πάλι (46-45 στο 24′). Από κει κι έπειτα, το ματς έγινε ροντέο με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια και το τριαντάλεπτο να κλείνει στο 59-55 με τρίποντο του Στρέιτζερ στο τέλος της περιόδου.

Το παιχνίδι είχε το ίδιο τέμπτο και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, με τις δυο ομάδες να φτάνουν στο 34′ να είναι ισόπαλες 67-67. Στη συνέχεια όμως Τζάκσον, Τάιους Ντιμπαρτολομέου και Ρολ έτρεξαν ένα σερί 16-0, φτάνοντας τη διαφορά στο +16 (83-67). Η Μπάμπεργκ το μόνο που κατάφερε ήταν να σημειώσει επιπλέον τέσσερις πόντους, με τον Νίκο Ζήση, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και πέντε ασίστ, να διαμορφώνει το τελικό 88-71.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ