aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΟ Μότουμ πήρε από το χέρι τη Ζαλγκίρις

Ο Μότουμ πήρε από το χέρι τη Ζαλγκίρις

«Πλάκα» στη Γαλατασαράι έκανε η Ζαλγκίρις. Οι Λιθουανοί επικράτησαν εύκολα (87-75) της τουρκικής ομάδας, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπρομ Μότουμ με 24 πόντους και έφθασαν το ρεκόρ τους στην Ευρωλίγκα στο 2-5. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έμειναν στην μία νίκη (1-6), την οποία έκαναν την περασμένη εβδομάδα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Το ματς στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι! Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με τη διαφορά να μην φθάνει σε καμία στιγμή πάνω από τρεις πόντους. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Κέβιν Πάνγκος και Σινάν Γκιουλέρ για τις Ζαλγκίρις και Γαλατασαράι με 7 και 8 πόντους, αντίστοιχα. Ωστόσο, κανείς δεν κατάφερε να… ξεκολλήσει την ομάδα του στο σκορ με την περίοδο να κλείνει στο 20-20.

Η Γαλατά μπήκε δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και κρατούσε το προβάδισμα τρία λεπτά μετά την έναρξή του (25-28). Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Μότουμ και οι συμπαίκτες του, με τον πρώτο να ολοκληρώνει το ημίχρονο με 10 πόντους και την Ζαλγκίρις στο +12 (49-37).

Ο Μότουμ ήταν… καυτός, συνέχιζε να πυροβολεί στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου το αντίπαλο καλάθι με συνέπεια να φθάσει τους δεκαεννιά πόντους, ενώ και ο Βέστερμαν είχε καταφέρει να φτάσει τους πόντους του σε διψήφιο αριθμό (10) και η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είχε φτάσει στο +18 (69-51). Από την άλλη μεριά, οι Τούρκοι σκόραραν μόλις 14 πόντους και ο Τζάστιν Ντέσμοντ προσπαθούσε μόνος του να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι!

Η διαφορά είχε ανοίξει για τα καλά, η Ζαλγκίρις έπαιζε και με τον χρόνο αλλά ήταν και κατά γενική ομολογία ανώτερη της Γαλατασαράι. Ένα γρήγορο 8-1 των φιλοξενούμενων έριξε τη διαφορά στους 11 και κατάφεραν να την ρίξουν ακόμη και στους 8, μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι 4 λεπτά πριν το φινάλε (77-69). Ωστόσο, οι Λιθουανοί δεν έδειχναν διατεθειμένοι να… παίξουν, ούτε να ρισκάρουν τη νίκη τους και κατάφεραν να καθαρίσουν το παιχνίδι (87-75). Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπροκ Μότουμ με 24 πόντους, ενώ ο Λέο Βέστερμαν έβαλε και αυτός το χεράκι του για τους γηπεδούχους. Από την άλλη, η τουρκική ομάδα είχε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό και τον Γκιουλέρ πρώτο σκόρερ με 15 π. αλλά δεν έφταναν μόνο αυτοί.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 29-17, 20-14, 18-24

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ