aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΟ Γουαναμέικερ έφερε την Νταρουσάφακα στον... ίσιο δρόμο

Ο Γουαναμέικερ έφερε την Νταρουσάφακα στον… ίσιο δρόμο

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουαναμέικερ (27 π. )η Νταρουσάφακα συνέτριψε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 81-68 και επέστρεψε στις νίκες μετά από 4 αγωνιστικές. Στο 6-6, πλέον, η ομάδα του Μπλατ, στο 8-4 οι Ισπανοί.

Δεν ήταν ακόμα ένα παιχνίδι το σημερινό γι’ αυτήν, αλλά ένα ματς από αυτά που οι- αρκετοί και πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι- Αμερικανοί της αποκαλούν “must win”: η Νταρουσάφακα μετά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα στη διοργάνωση άρχισε να εξασκεί με απόλυτη επιτυχία το σπορ της αγωνιστικής κατρακύλας, μετρώντας 4 συνεχόμενες (Γαλατά, ΠΑΟ, Ολυμπιακός, Μπασκόνια). Γι’ αυτό, παρά το γεγονός πως σήμερα αντιμετώπιζε τη Ρεάλ, έπρεπε να κάνει δικό της το ροζ φύλλο αγώνα.

Και η Νταρουσάφακα τα κατάφερε: μπορεί ο Αγιόν να ξεκίνησε ορεξάτος το ματς (8 γρήγοροι πόντοι) και ο Ντόνσιτς να κρατούσε μαεστρικά την μπαγκέτα με τη Ρεάλ να «χτίζει» μια μικρή διαφορά (10-18), όμως από κείνο το σημείο και μετά ο Γουαναμέικερ ανέλαβε δράση και, συνεπικουρούμενος από τους Κλάιμπερν και Μερμαν, οι γηπεδούχοι μάζεψαν σταδιακά τη διαφορά, για να πάνε προηγούμενοι στ’ αποδυτήρια με 35-31 (σκορ ημιχρόνου).

Στην 3η περίοδο η ομάδα του Πάμπλο Λάσο συνέχισε τον πορτοκαλί ύπνο του δικαίου, η «Νταρού» έφτασαν για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά στο 24΄ (44-34) κι έκτοτε δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω (52-44 στην 3η περίοδο), καθώς ο Γουαναμέικερ «πυροβολούσε» έξω από τα 6.75 (4/6 συνολικά).

Κάπως έτσι, η εικόνα στην 4η περίοδο δεν άλλαξε με τη διαφορά να συνεχίζει τις… αυξητικές της τάσεις, να φτάνει ακόμα και στο +20 και η «μπίλια» να κάθεται, τελικά, στο τελικό 81-68.

Με τη σημερινή της νίκη η Νταρουσάφακα πήγε στο 6-6, ενώ η Ρεάλ γνώρισε την 4η ήττα της (8-4).

Αποστολή «πρέπει», λοιπόν, εξετελέσθη.

Δεκάλεπτα: 17-20, 35-31, 52-44, 81-68

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ