aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΜονακό - Παναθηναϊκός: Δύσκολη αποστολή στο Μόντε Κάρλο για τους λειψούς «πράσινους»

Μονακό – Παναθηναϊκός: Δύσκολη αποστολή στο Μόντε Κάρλο για τους λειψούς «πράσινους»

Την επιστροφή στις ευρωπαϊκές νίκες αναζητά ο Παναθηναϊκός!

Οι «πράσινοι» μετρούν 5 αγωνιστικές της Ευρωλίγκας μακριά από τα ροζ φύλλα, και θα έχουν την ευκαιρία να σταματήσουν αυτό το αρνητικό σερί στο Μόντε Κάρλο, όπου θα φιλοξενηθούν από τη Μονακό για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας (22:00).

Το συγκεκριμένο ματς είναι αρκετά υψηλής δυσκολίας για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη. Οι Γάλλοι είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα, βρίσκονται στο 16-10 και φιγουράρουν στην 5η θέση της βαθμολογίας, παλεύοντας για μία θέση στην τετράδα, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό του 8-18 που έχει χάσει σχεδόν κάθε ελπίδα για πρόκριση.

Όσον αφορά το φορμάρισμα, η Μονακό προέρχεται από την πολύ εύκολη νίκη (86-67) επί της Μακάμπι για την Ευρωλίγκα, ενώ στο πρωτάθλημα Γαλλίας έκανε «πλάκα» στη Ναντέρ (108-87). Ο Παναθηναϊκός επίσης έκανε εύκολη νίκη στην Basket League, όπου πάτησε την Καρδίτσα με σκορ 91-75, ωστόσο στην Ευρωλίγκα μετρούν 5 σερί ήττες, με τελευταίο ροζ φύλλο αυτό με τη Ζάλγκιρις στις 26 Γενάρη!

Σύμμαχο στην προσπάθειά τους οι «πράσινοι» δεν θα έχουν την υγεία, αφού τρία πολύ σημαντικά κομμάτια του ρόστερ δεν ταξίδεψαν ποτέ στο Μονακό. Συγκεκριμένα, οι Αρτούρας Γκουντάιτις, Δημήτρης Αγραβάνης και Νέιτ Γουόλτερς δεν μπήκαν καν στο αεροπλάνο για Γαλλία, οπότε θα απουσιάσουν από το ματς. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς, από την άλλη, θα παραταχθεί πλήρης στο παρκέ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Το ματς γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως οι «πράσινοι» δεν έχουν γευτεί ποτέ τη χαρά της νίκης απέναντι στους Μονεγάσκους! Πράγματι, πέρυσι ηττήθηκαν στην Ευρωλίγκα τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, ενώ φέτος η Μονακό κατάφερε στο ματς του πρώτου γύρου να φύγει με «διπλό» (80-83) από το ΟΑΚΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ