aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΜεγάλο «διπλό» της Ρεάλ με σπουδαίο Ντόντσιτς

Μεγάλο «διπλό» της Ρεάλ με σπουδαίο Ντόντσιτς

Τον λένε Λούκα Ντόντσιτς, είναι ακόμη 17 ετών και είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην Ευρώπη στις μικρές ηλικίες. Μόνο που αυτός, παίζει με άνδρες και μάλιστα τους κάνει και… πλάκα.

Απόψε, στην Κωνσταντινούπολη, έκανε τρία ατομικά ρεκόρ, για να καλύψει την απουσία του Σέρχιο Γιουλ και να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στη δέκατη νίκη της σε 15 αγώνες (80-78). Κρίσιμο ήταν φυσικά και το κόψιμο του Γκουστάβο Αγιόν στον Τομάς Ερτέλ, που προσπάθησε στο φινάλε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά απέτυχε.

Γρήγορος ρυθμός από το ξεκίνημα, φουλ επίθεση από τις δυο ομάδες, με τη Ρεάλ να προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να καλύψει την απουσία του Γιουλ και την Εφές να στηρίζεται στο επιθετικό ταλέντο του Μπράντον Πολ και του Ντέρικ Μπράουν για το 22-21 της πρώτης περιόδου. Στο ξεκίνημα της δεύτερης το 29-23 έφερε τρομερό εκνευρισμό στον Πάμπλο Λάσο, χωρίς όμως να υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Η Ρεάλ ισορρόπησε γρήγορα το ματς, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και στο ημίχρονο είχε πάρει και το προβάδισμα (36-37).

Το ντέρμπι, πάντως, συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Εφές συνέχισε να στηρίζεται στο ατομικό ταλέντο των παικτών της, η Ρεάλ πήρε σημαντική βοήθεια από τον Ντόντσιτς και ένα τρίποντο του νεαρού Σλοβένου την έβαλε μπροστά στο σκορ (49-51). Τι ακολούθησε; Ένα ξέσπασμα των Τούρκων, που πέτυχαν 14 πόντους σε τρία λεπτά για το 63-59 στα τέλη της περιόδου. Ο Ντάνστον έφαγε αρκετό ξύλο στην καρδιά της ρακέτας, ο Ντόντσιτς κράτησε όρθια τη Ρεάλ και έβαλε και τρίποντο για το 75-78!

Ο Ντάνστον απάντησε με πόστερ-κάρφωμα στο πρόσωπο του Αγιόν και με τη συμπληρωματική βολή έκανε το 78-78, πριν ο Ντόντσιτς δώσει ασίστ στον Αγιόν για το 78-80. Στην τελευταία φάση ο Ερτέλ έτρεξε όλο το γήπεδο, όμως ο Αγιόν βρισκόταν στο σωστό σημείο για να τον κόψει και να χαρίσει τη νίκη στη Ρεάλ.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 36-37, 63-61, 78-80

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ