aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΜε τρομερό Κοζέρ η Ρεάλ «εκτέλεσε» τη Βιλερμπάν!

Με τρομερό Κοζέρ η Ρεάλ «εκτέλεσε» τη Βιλερμπάν!

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε και από το «Αστρομπάλ» και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς την κορυφή!

Οι Ισπανοί που είδαν τον Φαμπιάν Κοζέρ να πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του (25 πόντους, 9/11 σουτ) πέρασαν με χαρακτηριστική άνεση 87-74 από την έδρα της Βιλερμπάν για τη 10η αγωνιστική της Euroleague, ανεβαίνοντας στο 8-2. Για τους Γάλλους αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα και τέταρτη συνολικά στη σεζόν, ήττα με την οποία έπεσαν στην έβδομη θέση.

Πέραν από τον 34χρονο Γάλλο, για τη Ρεάλ ξεχώρισαν ακόμα και οι Γιαμπουσέλε (18 πόντοι), Ταβάρες (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Από την άλλη, πήγε στράφι η συγκλονιστική εμφάνιση του Έλι Οκόμπο με 26 πόντους, 6 ασίστ και 26 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης!

Το ματς

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως άλλωστε συνηθίζει να μπαίνει φέτος σε σχεδόν όλα τα παιχνίδια της στην Euroleague. Με τους Κοζέρ, Ταβάρες και Γιαμπουσέλε να έχουν από πέντε πόντους, οι Μαδριλένοι ανέβασαν πολύ γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια τιμή (3-15 στο 4′) χάρη σε ένα σερί 13-0. Από την άλλη, για τη Βιλερμπάν πάλευε μόνος του ο Έλι Οκόμπο, ο οποίος ήταν απολαυστικός και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο οι Γάλλοι έμειναν κοντά στο σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου (24-33), πετυχαίνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ… 16 πόντους!

Η είσοδος του Κώστα Αντετοκούνμπο βοήθησε σημαντικά την άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι πολύ γρήγορα «ροκάνισαν» τη διαφορά στους 3 πόντους (34-37 στο 14′). Η απάντηση των Ισπανών δεν άργησε να έρθει που με σουτ πίσω από τα 6.75μ. Ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά σε διψήφια τιμή (37-47 στο 17′), με το ημίχρονο να τους βρίσκει στο +8 για το 51-43.

Διαφορετικό σκηνικό στην τρίτη περίοδο, με τις δύο ομάδες να κολλούν στην επίθεση και να μένουν χαμηλά στο σκορ, καθώς η άμυνες και τα άστοχα σουτ είχαν τον πρώτο λόγο. Ακόμα και έτσι όμως, η Ρεάλ διατηρούσε με ευκολία μια διψήφια διαφορά, σε ένα δεκάλεπτο που εξελίχθηκε σε μια άτυπη… κόντρα του Κοζέρ με τον Οκόμπο. Ο πρώτος μάλιστα με απίθανο buzzer-beater έστειλε στο +13 τους «μερένχες» και το 67-54.

Ο 34χρονος Γάλλος βρισκόταν στη «ζώνη του λυκόφωτος» και με δύο διαδοχικά τρίποντα εκτόξευσε τη διαφορά στο +21 (54-75 στο 32′). Κάπου εκεί η Ρεάλ θεώρησε ότι τελείωσε το ματς, με τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο να χαλαρώνουν επικίνδυνα. Κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Βιλερμπάν που με αντεπίθεση διαρκείας έτρεξε ένα εντυπωσιακό 16-3, μειώνοντας στους 8 πόντους για το 78-70 στο 35′

Η Ρεάλ όμως δεν είχε καμία διάθεση να χάσει ένα δικό της ματς, και κάνοντας τα… αυτονόητα στα τελευταία λεπτά – εκμεταλλευόμενη φυσικά και τα μαζεμένα λάθη των Γάλλων – έφτασε άνετα στη νίκη με 87-74.

Τα δεκάλεπτα: 24-33, 43-51, 54-67, 74-87

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ