aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEMε... το δεξί ο Ολυμπιακός

Mε… το δεξί ο Ολυμπιακός

Mε τον καλύτερο τρόπο μπήκε στην Euroleague ο Ολυμπιακός. Οι Σπανούλης-Ρόμπερτς ήταν εκτός, ο Κιμ Τιλί προσέθεσε το όνομά του στο απουσιολόγιο την τελευταία στιγμή, αλλά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν συνέπεια και μαχητικότητα για να φτάσουν στη νίκη επί των Βάσκων -που είχαν κι αυτοί απουσίες- στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Το «καρέ» των Παπανικολάου, Αγραβάνη, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ ξεχώρισε για τον Ολυμπιακό, ο οποίος την επόμενη εβδομάδα θα υποδεχθεί την Ουνικάχα Μάλαγα (20/10, 21:00) στο ΣΕΦ. Άλλωστε το σημερινό (12/10) ματς έγινε στα «Δύο Αοράκια» λόγω τιμωρίας της φυσικής έδρας του Ολυμπιακού.

Ακόμη πιο δυνατός ήταν στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός. Με σούπερ άμυνα, μαχητικότητα στα ριμπάουντ και τους Τόμπσον-Στρέλνιεκς στην εξίσωση επιθετικά έφτασε σε διψήφιες διαφορές (32-19 και 39-26). Ωστόσο, οι Γκρέιντζερ και Σενγκέλια ανέλαβαν να κρατήσουν όρθιους τους Βάσκους και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 41-33.

Με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι φτιάχνοντας μάλιστα και πάλι διψήφια διαφορά (49-38). Ο Ντιόπ απάντησε με πέντε σερί πόντους για την Μπασκόνια, αλλά ένα τρίποντο του Αγραβάνη έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό για το 54-45. Με λύσεις από τους ΜακΛίν-Τόμπσον, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ολοκληρώσει την τρίτη περίοδο στο +11 (60-49).

Ο Αγραβάνης πέτυχε δύσκολο καλάθι για να διακόψει μικρό σερί των Βάσκων και ακολούθησαν δύο «βόμβες» του Παπανικολάου κι ένα καλάθι του Πρίντεζη για το 70-54. Δύο σουτ των Βάσκων κατέβασαν τη διαφορά (70-60), ενώ ο Χουέρτας προσέθεσε ακόμη δύο πόντους για την ομάδα του. Ο Βραζιλιάνος γκαρντ σκόραρε ξανά για το 71-64, αλλά επιστροφή δεν υπήρχε για τους φιλοξενούμενους με τον Ολυμπιακό να φτάσει στην επικράτηση με 75-64.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ