aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΜε την υπογραφή του Μπουρούση...

Με την υπογραφή του Μπουρούση…

Στο σπίτι του είναι αλλιώς! Ο Παναθηναϊκός συνέχισε νικηφόρα στην Ευρωλίγκα επικρατώντας με 81-72 και της Μπάμπεργκ και… άνοιξε τα δώρα που του έκαναν η ΤΣΣΚΑ και η Μακάμπι νικώντας τον Ερυθρό Αστέρα και την Μπασκόνια αντίστοιχα!

Πλέον οι «πράσινοι» είναι μόνοι στην πέμπτη θέση με 13 νίκες και συνεχίζουν να στοχεύουν στην τέταρτη θέση που δίνει και το πλεονέκτημα έδρας.

Απέναντι στην πολύ διαβασμένη Μπάμπεργκ ο Πασκουάλ έβγαλε από το μανίκι του τον… άσο που λέγεται Μπουρούσης καθώς ο διεθνής σέντερ ήταν εκείνος που άλλαξε την μοίρα του αγώνα, καθώς ο Παναθηναϊκός βρήκε σημείο αναφορά στην επίθεσή του, πέρα από τα τρίποντα.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να εφαρμόσει το… plan-b απέναντι στους Γερμανούς ειδικά από τη στιγμή που ο ΚέιΣι Ρίβερς δεν κατάφερε να πάρει βρει τα πατήματά του αλλά και ο Καλάθης ήταν και πάλι μακριά από τον καλό του εαυτό. Με τον Μπουρούση στο παρκέ οι «πράσινοι» απέκτησαν παιχνίδι κοντά στο καλάθι, κάτι που δεν μπορούσε να δώσει ο Σίνγκλετον που απειλούσε κυρίως από μακριά, ενώ η παρουσία του Έλληνα σέντερ δημιουργούσε και τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να πάει στο ένας εναντίον ενός και ο Τζέιμς.

Δίπλα σε αυτά οι «ζεστοί» από την περιφέρεια Φελντέιν και Σίνγκελτον με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει το παιχνίδι εκεί ακριβώς που το ήθελε και να παίρνει τη νίκη απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε την εμπειρία να διαχειριστεί τα κακά διαστήματα του αντιπάλου της.

Ειδικά όταν ο Νίκος Ζήσης δεν ήταν στο παρκέ αλλά ήταν παροπλισμένος μέχρι να κλείσει η πληγή στο σαγόνι και να σταματήσει η αιμορραγία (του έκανε ράμματα ο γιατρός του Παναθηναϊκού Θανάσης Κονίδης) ο Παναθηναϊκός ακόμα χωρίς να εντυπωσιάσει είχε τον τρόπο να συντηρεί την υπέρ διαφορά.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν τρεις φορές με +11, αλλά μόνο την πρώτη η Μπάμπεργκ κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όταν τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 2-16 πήρε κεφάλι στο σκορ λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε σταθερά τον έλεγχο του σκορ και σταθερά το προβάδισμα βρίσκοντας λύσεις στις προσπάθειες της Μπάμπεργκ να επιστρέψει και πάλι στο παιχνίδι.

Οι Γερμανοί είχαν  σε κακή ημέρα τον Μέλι, όμως και ο Παναθηναϊκός εκτός από τους… άσφαιρους Ρίβερς (4π.) και Καλάθη (0π.) είχε και πάλι σε άσχημη βραδιά τον Τζεντίλε και τον Νίκολς ενώ δεν πήραν καθόλου χρόνο Φώτσης και Χαραλαμπόπουλος.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 42-41, 62-54, 81-72

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 17 (4), Νίκολς, Ρίβερς 4, Τζέιμς 15 (2), Παππάς 8, Φελντέιν 16 (4), Γκέιμπριελ 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 16 (1), Καλάθης.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Τρινκιέρι): Κοζέρ 5 (1), Μέλι 2, Ζήσης 10 (2), Τάις 18 (3), Λο 2, Στρέλνιεκς 5 (1), Βερεμεένκο 2, Μίλερ 11 (1), ΜακΝιλ, Χέκμαν 6 (2), Ραντόσεβιτς 11.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ