aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΚαθάρισε στο φινάλε η Ρεάλ Μαδρίτης

Καθάρισε στο φινάλε η Ρεάλ Μαδρίτης

Λιγο έλειψε να την πατήσει η Ρεάλ Μαδρίτης από την Αρμάνι Μιλάνο, αλλά ένα μίνι ξέσπασμα στο τελευταίο δίλεπτο αρκούσε για να της δώσει την έκτη σερί νίκη στην EuroLeague (94-89), αλλά και την όγδοη διαδοχική επικράτησή της επί της ιταλικής ομάδας.

Το αποτέλεσμα διατήρησε τη «Βασίλισσα» στην κορυφή της κατάταξης, μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε ένα παιχνίδι που ο Σέρχιο Γιουλ «έγραψε» ιστορία αφού ξεπέρασε τον Πάμπλο Πριχιόνι, καταλαμβάνοντας πλέον την πέμπτη θέση στην all time list της EuroLeague στις ασίστ.

Από νωρίς, η Αρμάνι Μιλάνο έδειξε ικανή να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους. Με τον Κρούνοσλαβ Σιμόν και τον Ρακίμ Σάντερς σε πρωταγωνιστικό ρόλο, η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα είχε τον τρόπο να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα. Το +3 (46-49) του ημιχρόνου ήταν ενδεικτικό της εικόνας που είχε το παιχνίδι μέχρις εκείνο το σημείο, για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που ουσιαστικά περίμενε τα πάντα από τον Σέρχιο Γιουλ, ειδικά από τη στιγμή που οι ψηλοί της νικήθηκαν κατά κράτος κοντά στο καλάθι.

Ο Τζέισι Κάρολ έδωσε κάποιες λύσεις με το περιφερειακό του σουτ, αλλά όσο οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν τις μάχες στη ρακέτα, τα πράγματα ήταν με το μέρος τους. Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα με τον Μίλαν Μάτσβαν έβαλαν στη… μέση τους ψηλούς της Ρεάλ Μαδρίτης, κι ο Ρίκι Χίκμαν έδωσε την ηρεμία που χρειαζόταν η ομάδα του. Γι αυτό, οι κόκκινοι πίεζαν μέχρις εσχάτων τη «Βασίλισσα», με τον Πάμπλο Λάσο να κοιτάζει διαρκώς τον πάγκο του, για να βρει μια λύση (σ.σ.: ο Ρούντι Φερνάντεθ απουσίαζε λόγω προβλήματος τραυματισμού).

Ο Μίλαν Μάτσβαν ισοφάρισε με 2’02” να απομένουν για το τέλος, αλλά κάπου εκεί έπεσε ο γενικός για την Αρμάνι Μιλάνο. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν εφτά αναπάντητους πόντους (92-85 στα 25”) και κάπου εκεί μπήκε… τέλος σε κάθε υπόνοια έκπληξης.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 46-49, 69-73, 94-89.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ