aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΚαντέρ: «Αν πάω στον Παναθηναϊκό θα καεί το αεροδρόμιο»

Καντέρ: «Αν πάω στον Παναθηναϊκό θα καεί το αεροδρόμιο»

Κάντε το εικόνα…

Αποδυτήρια των Πόρτλαντ Μπλέιζερς. Ο Λίλαρντ, ο ΜακΚόλουμ, o Καρμέλο Άντονι να παρακολουθούν ενθουσιασμένοι στην οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου ή ενός tablet την υποδοχή που είχαν επιφυλάξει οι φίλοι του Παναθηναϊκού στον Μάριο Χεζόνια. Μέχρι εκεί έφτασε η χάρη του(ς).

Άλλωστε ο Κροάτης ήταν μέχρι πριν από μερικούς μήνες συμπαίκτης τους και είχαν έναν λόγο παραπάνω για να δείξουν ενδιαφέρον. Για την ακρίβεια δεν πίστευαν στα μάτια τους σε αυτά που έβλεπαν. Εν μέσω πανδημίας, περίπου 1.000 άνθρωποι να βρίσκονται στον χώρο υποδοχής του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και να στήνουν τρελό πανηγύρι για χάρη του Χεζόνια.

Βέβαια εκείνος που μοίρασε το βίντεο δεν ήταν άλλος από τον Ενές Καντέρ. Ο Τούρκος σέντερ, ο οποίος είναι δηλωμένος φίλος του Παναθηναϊκού και επιστήθιος φίλος του Κροάτη, χαιρόταν με την ψυχή του γι’ αυτήν την υποδοχή. Ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού του να… ζήλευε και λιγάκι:

«Έβλεπα το βίντεο και έλεγα ότι αν επιστρέψω ποτέ στην Ευρώπη και ειδικά στον Παναθηναϊκό, το αεροδρόμιο θα καεί!» είπε ο Καντέρ στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στο Gazzetta.gr και συνέχισε: «Μόλις τελειώσω με την καριέρα μου στο ΝΒΑ θα ήθελα σίγουρα να επιστρέψω στην Ευρώπη και ίσως να αγωνιστώ εκεί».

«Οι συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια των Μπλέιζερς εντυπωσιάστηκαν από την υποδοχή στον Χεζόνια»

-Όπως θα γνωρίζεις, ο αδερφός σου Κερέμ είπε κάτι το οποίο έγινε viral στην Ελλάδα…

«Ναι το είδα…»

-…ότι μετά το ΝΒΑ ο Παναθηναϊκός θα είναι η πρώτη σου επιλογή. Οπότε; Τι έχεις να σχολιάσεις;

«Προφανώς και θέλω να παίξω στο ΝΒΑ όσο περισσότερο μπορώ. Το παιδικό μου όνειρο ήταν να γίνω παίκτης του ΝΒΑ και να έμενα εδώ όσο το δυνατόν περισσότερο. Θυμάμαι όμως όταν ήμουν μικρός και έπαιζα για τη Φενέρμπαχτσε, παρακολουθούσα πολλά παιχνίδια στην EuroLeague. Και μεγαλώνοντας η αγαπημένη μου ομάδα ήταν ο Παναθηναϊκός. Μου άρεσε ο τρόπος που έπαιζαν, ο τρόπος με τον οποίο ο προπονητής έδινε ελευθερία στους παίκτες ενώ τώρα ένας από τους καλύτερους φίλους μου, ο Μάριο (σ.σ. Χεζόνια) παίζει σ’ εκείνους. Ήταν μια ομάδα που απολάμβανες να την βλέπεις. Και κάθε φορά έπαιζαν πολύ δυνατά. Επίσης νόμιζα ότι οι φίλοι του ΝΒΑ ήταν τρελοί, μέχρι που είδα τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Θα έλεγα ότι διαθέτουν από τους πιο άγριους, τρελούς και φανταστικούς οπαδούς στην Ευρώπη. Οπότε μεγαλώνοντας ήμουν Παναθηναϊκός».

-Είπες ότι θέλεις να παραμείνεις στο ΝΒΑ, αλλά το συμβόλαιό σου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Ποια είναι τα άμεσα πλάνα σου;

«Αυτό το καλοκαίρι θα συνεχίσω στο ΝΒΑ. Όμως η κουλτούρα του Παναθηναϊκού, ο οργανισμός που διαθέτουν, ο σεβασμός που έχουν από όλη την Ευρώπη, είναι σίγουρα φανταστικός. Το έχω πει ήδη. Ότι μόλις τελειώσω με την καριέρα μου στο ΝΒΑ θα ήθελα σίγουρα να επιστρέψω στην Ευρώπη και ίσως να αγωνιστώ εκεί».

-Σίγουρα μίλησες με τον Μάριο πριν έρθει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό αλλά μίλησες μαζί του και μετά τις πρώτες του εντυπώσεις με την πράσινη φανέλα;

«Πριν υπογράψει στον Παναθηναϊκό μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Και του είπα: “Κοίτα, σε θέλουν, ο Παναθηναϊκός είναι η μία από τις αγαπημένες μου ομάδες, θα μας άρεσε να σε δούμε με την πράσινη φανέλα”. Και ήταν πολύ ενθουσιασμένος. Είδα και το βίντεο όταν έφτασε στο αεροδρόμιο. Πόσο τρελοί είναι οι φίλαθλοι… Το έβλεπα και έλεγα “ουάου”. Όταν είδαμε το βίντεο στο Ίντερνετ, όλοι μιλούσαν γι’ αυτό στα αποδυτήρια. Όλοι οι παίκτες του ΝΒΑ το συζητούσαν στα αποδυτήρια».

-Και είμαστε και μέσα σε πανδημία…

«Αυτό ακριβώς με σόκαρε περισσότερο. Ότι έγινε μέσα στην πανδημία. Αν δεν υπήρχε πανδημία, όλο το αεροδρόμιο θα είχε τρελαθεί. Και το συζητούσαν οι παίκτες του ΝΒΑ στα αποδυτήρια.»

-Ποιο ήταν το πιο αστείο πράγμα που άκουσες στα αποδυτήρια από τους συμπαίκτες του;

«Απλά δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Οι παίκτες του ΝΒΑ δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους πανηγυρισμούς. Και όταν είδαμε το βίντεο σοκαριστήκαμε. Κάναμε “ουάου” και όλοι αυτομάτως λέγαμε ότι αυτοί οι φίλαθλοι είναι από τους πιο τρελούς σε όλον τον κόσμο.»

«Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μου στέλνουν κάθε μέρα μηνύματα αγάπης στα social media»

-Υποδέχθηκαν τον Μάριο σαν Μεσία, σαν Θεό…

«Έπαιξα με τον Μάριο Χεζόνια όταν ήμασταν στους Νικς. Προφανώς και είναι πολύ ταλαντούχος παίκτης και πολύ καλός συμπαίκτης. Και αυτό με ενθουσίασε περισσότερο. Να πάει σε μια από τος αγαπημένες μου ομάδες. Και όταν θα γράφει τρελά νούμερα θα πω ότι ήξερα ότι είναι τόσο καλός. Είμαι χαρούμενος για εκείνον και μαζί με τους συμπαίκτες του θα κάνει πολλά υπέροχα πράγματα».

-Έβαλες και τον εαυτό σου σε ανάλογη θέση; Φαντάστηκες να φτάνεις στο αεροδρόμιο και να αντικρίζεις ένα τέτοιο κοινό μπροστά σου;

«Πράγματι το σκέφτηκα. Έβλεπα το βίντεο και έλεγα ότι αν επιστρέψω ποτέ στην Ευρώπη και ειδικά στον Παναθηναϊκό, το αεροδρόμιο θα καεί. Οι οπαδοί θα τρελαθούν. Αυτό δείχνει πόσοι παθιασμένοι είναι, πόσο πολύ αγαπούν το μπάσκετ και πόσο πολύ σέβονται τους παίκτες. Τους σέβομαι πάρα πολύ».

-Τι μηνύματα σου στέλνουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού; Ειδικά από τη στιγμή που εξέφρασες την επιθυμία σου να αγωνιστείς στην ομάδα;

«Παίρνω τόσα πολλά μηνύματα, στο twitter και ειδικά στο Instagram. Πάρα πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού μου λένε “έλα στον Παναθηναϊκό”, “θέλουμε να σε δούμε στα πράσινα”, “ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και θα θέλαμε να σε δούμε εδώ”. Αυτό που είπα. Δείχνουν πόσο πολύ νοιάζονται για τους παίκτες και την ομάδα τους και πραγματικά το σέβομαι πάρα πολύ».

-Είναι αλήθεια ότι όταν έπαιζες στη Φενέρμπαχτσε σου είχε προσφέρει συμβόλαιο ο Ολυμπιακός; Όταν ήσουν νεαρός;

«Θυμάμαι όταν ήμουν 16 χρονών υπήρχε ένα τουρνουά στην Τουρκία. Και κάποιος, δεν ξέρω ποια ήταν η δουλειά του, αλλά μου είπε ότι ήταν με τον Ολυμπιακό. Και μου είπε επίσης ότι παίζω καλό μπάσκετ και ότι θα μιλούσε στον Ολυμπιακό για μένα και ότι ήταν σίγουρος ότι θα με ήθελε. Με είχαν ρωτήσει τα media, είχα πει ότι υπήρχε ένας τέτοιος τύπος που θα μιλούσε στον Ολυμπιακό για μένα, αλλά δεν ξέρω αν ήταν αλήθεια ή όχι. Όμως εξήγησα ότι η αγαπημένη μου ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός. Συγνώμη..»

-Κάτι ακόμα για τον Μάριο Χεζόνια μιας και είπες ότι μιλήσατε. Σου είπε ότι θα μείνει και την επόμενη χρονιά; Σίγουρα οι φίλοι του Παναθηναϊκού θέλουν να μάθουν…

«Δεν το έχουμε συζητήσει αυτό ακόμα. Δεν τον έχω ρωτήσει κάτι τέτοιο. Όμως όπως φαίνεται μέχρι στιγμής του αρέσει πολύ εκεί. Και αν πάτε στο twitter του ή στο Instagram του, συνέχεια ανεβάζει πράσινο και λέει πόσο πολύ αγαπάει την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Δεν έχω ιδέα, δεν έχουμε μιλήσει, αλλά του αρέσει πολύ εκεί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ