aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΗ Ζαλγκίρις κέρδισε εύκολα τη Μπάμπεργκ

Η Ζαλγκίρις κέρδισε εύκολα τη Μπάμπεργκ

Μέσα στην έδρα της η Ζαλγκίρις είναι άλλη ομάδα. Και αυτό το απέδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι, κερδίζοντας σχετικά εύκολα με 86-72 την πάντα μαχητική Μπάμπεργκ, η οποία ωστόσο σε αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες της κόντρα σε (θεωρητικά) καλύτερες ομάδες, δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική αυτή τη φορά.

Στηριζόμενη στην κυριαρχία της στα ριμπάουντ, αλλά και την τρομερή ευστοχία της στα τρίποντα (11/24, ήτοι 45.8%), η Ζαλγκίρις από ένα σημείο κι έπειτα έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στη Μπάμπεργκ, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να κατεβάσει την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Μπάμπεργκ να ξεφεύγει με 8-12 χάρη σε 7 μαζεμένους πόντους του Κοζέρ, με την Ζαλγκίρις να κατορθώνει ωστόσο να περνάει μπροστά με 13-12 χάρη σε ένα μικρό σερί 5-0. Οι Γερμανοί όμως θα έβρισκαν πάλι τον τρόπο να πάρουν το προβάδισμα και να κλείσουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 18-22. Στην δεύτερη περίοδο το παιχνίδι θα συνέχιζε να είναι ντέρμπι και στο 17′ ο Στρέλνιεκς με δύο βολές μείωσε σε 35-32 για τη Μπάμπεργκ. Σε εκείνο το σημείο όμως “πήρε φωτιά” ο Πάνγκος, ο οποίος σημείωσε τους 12 τελευταίους πόντους της Ζαλγκίρις στο πρώτο ημίχρονο, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη με 47-39. Και η συνέχεια θα ήταν ακόμα καλύτερη.

Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους από τον τρόπο που έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν χάρη σε ένα σερί 8-0 να εκτοξεύσουν την διαφορά στους 17 πόντους (55-39), δείχνοντας να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι. Κι αν η Μπάμπεργκ κατάφερε να μειώσει σε 67-57, η Ζαλγκίρις θα κατάφερνε με νέο ξέσπασμα να ξεφύγει με 71-53 και τελικά να κλείσει την τρίτη περίοδο ούσα μπροστά στο σκορ με 71-55. Στην τελευταία περίοδο του αγώνα η Μπάμπεργκ θα προσπαθούσε να κάνει την τελική αντεπίθεσή της, κατεβάζοντας την διαφορά στους 10 πόντους (73-63). Αυτή η αντεπίθεση ωστόσο αποδείχθηκε ότι ήταν και ο επιθανάτιος ρόγχος της ομάδας, αφού οι Γερμανοί δεν πλησίασαν ποτέ περισσότερο, με τη Ζαλγκίρις να παίρνει τελικά μία εύκολη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 47-39, 71-55, 86-72

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ