«Η Ευρωλίγκα πρότεινε μείωση 33% στα συμβόλαια των παικτών»

Δημοσίευμα από το Ισραήλ κάνει λόγο για μειώσεις 33%/μέσο όρο στα μπάτζετ των ομάδων της Ευρωλίγκας.

Η πανδημία του κορωνοϊού προκαλεί τεράστια οικονομική ζημιά και στις ομάδες της Ευρωλίγκας, που αναζητούν τρόπους για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ισραηλινό site sport5.co.il, οι ιθύνοντες της διοργανώτριας αρχής είχαν τηλεδιάσκεψη με την Ένωση Παικτών (ELPA), στην οποία παρέθεσαν τα οικονομικά δεδομένα που προέκυψαν μετά τη διακοπή της λίγκας.

Όπως τονίστηκε, κάθε ομάδα θα χάσει περίπου το 33% του ετήσιου προϋπολογισμού της, κάτι που θα έχει επιπτώσεις και στο μπάτζετ της. Ήδη, οι ζημιές τους από τη διακοπή είναι της τάξης του 15%.

Από ‘κει και πέρα, έγιναν διάφορες προτάσεις και από τις δύο πλευρές, όσον αφορά τα συμβόλαια των παικτών.

Από την πλευρά της Ευρωλίγκας προτάθηκε να πάρουν οι παίκτες το 66% του αρχικού συμβολαίου τους στην περίπτωση που διακοπεί οριστικά η διοργάνωση και αντίστοιχα το 85% στην περίπτωση που συνεχιστεί και ολοκληρωθεί κανονικά.

Από την άλλη, η Ένωση Παικτών πρότεινε να μην υπάρχουν μειώσεις μεγαλύτερες του 20% στα συμβόλαια, ενώ επέμεινε πως διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στα διαιτητικά όργανα της FIBA. Για την ώρα πάντως, υπάρχει διαφωνία σε αυτό το κομμάτι και μένει να δούμε πως θα ξεπεραστεί.

Τέλος, οι ιθύνοντες της διοργανώτριας αρχής πρότειναν να μην καταβληθούν οι μισθοί στους παίκτες τον Απρίλιο και τον Μάιο, αλλά να μετατεθούν οι πληρωμές για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, κάτι που αρνήθηκε η πλευρά των παικτών.

ΠΗΓΗsport-fm.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ