aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUE«Γονάτισε» τη… βασίλισσα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός

«Γονάτισε» τη… βασίλισσα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός

Με την… αύρα του Βασίλη Σπανούλη ο Ολυμπιακός!

Με τον αρχηγό στις κερκίδες και την τρομερή τους άμυνα, οι Πειραιώτες «μπλόκαραν» τη Ρεάλ και τη νίκησαν 74-68, κάνοντας το 2/2 στη φετινή Ευρωλίγκα.

Μεγάλο ντέρμπι ήταν το παιχνίδι στη διάρκειά του, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν ένα κομβικό ξέσπασμα με πρωταγωνιστή τον Ντόρσεϊ στην τέταρτη περίοδο, για το +11 (70-59) στο 36’.
Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ακόμη μία φορά ο Βεζένκοφ με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, έχοντας ως μοναδικό… αγκάθι τα 1/7 τρίποντα. Ο Ντόρσεϊ πρόσθεσε άλλους 10π., με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μην είχε στη διάθεσή του σε όλο το δεύτερο ημίχρονο τον Ζαν-Σαρλ, ο οποίος τραυματίστηκε στο δίλεπτο που αγωνίστηκε.

Από τη «βασίλισσα», που υποχώρησε στο 1-1, ξεχώρισαν οι Γουίλιαμς-Γκος και Ταβάρες με 16π. και 15π. αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 35-36, 54-52, 74-68

MVP: Αυτή τη φορά το βραβείο θα μοιραστεί στα… δύο. Φυσικά, ο ένας είναι ο συνήθης… ύποπτος Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έκανε ένα ακόμη νταμπλ-νταμπλ. Από την άλλη, σημαντική συμβολή στην κατάληξη του ματς έπαιξε και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με το προσωπικό ξέσπασμα που είχε στην τέταρτη περίοδο.

Ο αριθμός που έκανε τη διαφορά: Η «ερυθρόλευκη» άμυνα όχι μόνο δεν έκανε τη Ρεάλ να νιώθει άνετα στο παρκέ, αλλά φυσικά αυτό που κόστισε αρκετά στην ομάδα του Λάσο ήταν τα 3/24 τρίποντα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ