aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΓκρέμισε την ΤΣΣΚΑ και «αγκάλιασε» το πλεονέκτημα!

Γκρέμισε την ΤΣΣΚΑ και «αγκάλιασε» το πλεονέκτημα!

Η μεγάλη ανατροπή και και η κατάληψη της τέταρτης θέσης απέχουν πλέον 40 αγωνιστικά λεπτά. Ο Παναθηναϊκός «σκότωσε» στο ΟΑΚΑ με 85-80 στην παράταση και την ΤΣΣΚΑ – που έμεινε οριστικά δεύτερη- και πάει στο Τελ Αβίβ για να κάνει δικό του το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Μάλιστα οι «πράσινοι» υπό προϋποθέσεις θα μπορούν να είναι τέταρτοι ακόμα και με πιθανοί ήττα από τη Μακάμπι.

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε στο παρκέ του ΟΑΚΑ, πάθος και ενέργεια που ήταν και εκείνα που έκαναν τη διαφορά σε ένα παιχνίδι κλειστό που φαινόταν πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Επαληθεύθηκε δε για μία ακόμα φορά πως με τον Γκιστ υγιή ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει μακριά!

Ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος

Από το ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς κάτοχο. Με ένα σερί 7-0 ο Παναθηναϊκός ξέφυγε για πρώτη φορά με έξι πόντους (23-17) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά και πάλι η ΤΣΣΚΑ -παρά το γεγονός πως είχε τους Χάινς και Φρίλαντ με φάουλ- ισορρόπησε το παιχνίδι. Η επιστροφή στο παρκέ του Γκιστ και του Καλάθη έδωσε και πάλι πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό που πατώντας το γκάζι στο φινάλε πήγε στα αποδυτήρια στο +5 (45-40).

Στην τρίτη περίοδο η ΤΣΣΚΑ προσπάθησε να βγάλει εκτός αγώνα τους ψηλούς τους Παναθηναϊκού, ωστόσο οι «πράσινοι» είχαν σταθερά το προβάδισμα στο σκορ ελέγχοντας τον ρυθμό.  Παράλληλα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να καλύψουν και την απουσία του Γκιστ που από υο 24’ ήταν φορτωμένος με τέσσερα φάουλ. Η ρωσική ομάδα έκανε… αισθητή την παρουσία της με το τρίποντο του Ντε Κολό (ισοφάρισε σε 55-55) όμως και πάλι οι «πράσινοι» έκλεισαν την περίοδο προηγούμενοι με 58-55.

Τρέχοντας ένα μικρό σερί 6-0 η ΤΣΣΚΑ με τρίποντο του Ντε Κολό προσπέρασε με 67-63 δείχνοντας πως βρίσκει ρυθμό, ωστόσο και πάλι ο Παναθηναϊκός είχε λύσεις και με ενέργεια από την άμυνά του δεν επέτρεψε στους Ρώσους να ξεφύγουν (67-68 στο 36’).

Παππάς και Τζέιμς έδωσαν και πάλι προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 71-70, δύο λεπτά πριν από το φινάλε. Οι δύο ομάδες πήγαν στη συνέχεια σε μεγάλες επιθέσεις δίχως να βρουν στόχο είτε κοντά είτε μακριά από το καλάθι αλλά στα 37’’ ο Τεόντοσιτς με… κρύο τρίποντο έβαλε και πάλι μπροστά την ΤΣΣΚΑ με 73-71. Στα 26’’ η ΤΣΣΚΑ… σημάδεψε τον Καλάθη στέλνοντας τον στις βολές, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να κάνε 2/2 και να ισοφαρίζει σε 73-73.

Μάλιστα ο ίδιος έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Ντε Κολό με τον Γάλλο να κάνει το λάθος στα 20,5’’ και την κατοχή να περνά και πάλι στον Παναθηναϊκό, κακή συνεννόηση όμως του Μπουρούση με τον Τζέιμς έδωσε και πάλι την μπάλα στην ΤΣΣΚΑ με 17,7 για το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε όμως και την τελευταία άμυνα, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Θέμα ενέργειας

Από νωρίς στο έξτρα πεντάλεπτο ο δύο ομάδες πήγαν στις βολές με την πρώτη άστοχη να είναι αυτή του Ντε Κολό στο 43’ με το σκορ 79-78. Στην επόμενη φάση -τη στιγμή που η Φενέρ γνώριζε την ήττα στη Μαδρίτη- ο Ρίβερς πυροβόλησε από τη γωνία και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +4 (82-78) με 1’56’’ για το φινάλε!

Ο Τεόντοσιτς δεν κατάφερε να απαντήσει ενώ παρά το άστοχο λέι απ του Τζέιμς η κατοχή παρέμεινε στον Παναθηναϊκό. Στα 1’16’’ για το τέλος έκανε 1/2 βολές (83-78) ενώ οι Ρώσοι ήταν και πάλι άστοχοι εξω από τα 6.75μ. όπως και στη συνέχεια ο Γκιστ. Στα 27’’ ο Βοροντσέβιτς αστόχησε και πάλι και ο Γκιστ με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έκανε το 85-78, με τους Ρώσους να διαμορφώνουν το τελικό 85-80.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 45-40, 58-55, 73-73, 85-80

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ