aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΓια τη ρεβάνς και την παραμονή στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Για τη ρεβάνς και την παραμονή στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Διπλή… αποστολή έχει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο ΣΕΦ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (27/1, 21:30), για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και θέλουν τη νίκη αφενός για να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας και αφετέρου για να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα (90-84) στο Ισραήλ, στον πρώτο γύρο.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Πειραιώτες επικράτησαν 73-60 της Ρεάλ Μαδρίτης στο Φάληρο, για τη δεύτερη σερί τους νίκη που τους πήγε στο 13-7 και τους έστειλε στην πρώτη θέση. Μερικές ημέρες μετά, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδωσε ένα πολύ δύσκολο ματς για την Basket League στην έδρα του Περιστερίου bwin. Εκεί, χρειάστηκε ένα μεγάλο σουτ του Τόμας Γουόκαπ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, για να πάρει το ροζ φύλλο με σκορ 87-86. Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και έτσι θα είναι «πάνοπλος».

Στον αντίποδα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι στο 11-9 που τη διατηρεί εντός της ζώνης των playoffs. Την προηγούμενη αγωνιστική πήρε την άνετη νίκη (87-74) απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, αλλά εκείνη αποδείχτηκε «Πύρρειος». Κι αυτό γιατί, έχασε με τραυματισμό τον Λορέντζο Μπράουν. Ο εκ των κορυφαίων γκαρντ στη φετινή Ευρωλίγκα δεν υπολογίζεται για το ματς στο ΣΕΦ, όπως επίσης και ο Άλεξ Πόιθρες, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Αντίθετα, κανονικά ακολούθησε την αποστολή ο νεοαποκτηθείς Σουλεϊμάν Μπράιμο, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Τουρκία και την Τόφας.

Έτσι, το έργο της ομάδας του Όντεντ Κάτας γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, με δεδομένο ότι μακριά από το Τελ Αβίβ ζορίζεται αρκετά, αφού σε δέκα ματς φέτος στην Ευρωλίγκα έχει οκτώ ήττες. Στο μεταξύ, η «ομάδα του λαού» έρχεται και με πληγωμένο γόητρο στο ΣΕΦ. Στο ντέρμπι πρωταθλήματος απέναντι στη συμπολίτισσα Χάποελ γνώρισε την ήττα 96-95, χάρη σε τρίποντο στο τέλος του Εξέβιερ Μάνφορντ.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γκαρθία (Ισπανία), Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία) και Λούκα Καρντούμ (Πολωνία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ