aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEFinal Four 2023: Η Ρεάλ ταπείνωσε την Μπαρτσελόνα και έκλεισε ραντεβού τίτλου με τον Ολυμπιακό

Final Four 2023: Η Ρεάλ ταπείνωσε την Μπαρτσελόνα και έκλεισε ραντεβού τίτλου με τον Ολυμπιακό

Όπως και πέρσι στο Βελιγράδι, έτσι και φέτος στο Κάουνας, η Ρεάλ Μαδρίτης έριξε στο καναβάτσο τη μεγάλη της αντίπαλο Μπαρτσελόνα, επικρατώντας με 78-66 και κλείνοντας θέση στον τελικό του Final Four της EuroLeague. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, η βασίλισσα θα βρει απέναντι της τον Ολυμπιακό αντί για την Αναντολού Εφές.

Ο αγώνας

Εντελώς διαφορετική προσέγγιση είχαν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Η μεν Μπαρτσελόνα ξεκίνησε επενδύοντας στα μακρινά σουτ, τακτική που τη δικαίωσε, αφού είχε 6/10 τρίποντα στο εναρκτήριο δεκάλεπτο, χωρίς να σκοράρει από το δίποντο (0/3) ή τη γραμμή της φιλανθρωπίας (0/2 βολές). Η δε Ρεάλ έδειξε με το καλημέρα ότι θέλει να εκμεταλλευτεί τον Έντι Ταβάρες στην καρδιά της ρακέτας, κι εκείνος τη δικαίωσε, μετρώντας 10 πόντους και 6 ριμπάουντ μέχρι το 10′ (18-18).

Μπαίνοντας στη δεύτερη περίοδο η Μπάρτσα άρχισε να επιβάλει το δικό της ρυθμό και βρέθηκε στο +9 (42-33) 21″ πριν το ημίχρονο. Ο Σέρχιο Γιουλ έβαλα, βέβαια, ένα από τα γνωστά του “μανταρίνια” και μάζεψε τη διαφορά στους 6 (42-36, 20′). Αυτό που κάνει το προβάδισμα της Μπαρτσελόνα ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο Νίκολα Μίροτιτς έκλεισε άποντος το πρώτο μέρος (0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα) σε 12’25” που αγωνίστηκε, ενώ και ο Γιαν Βέσελι είχε μόλις 2 πόντους και 3 ριμπάουντ. Στο μεταξύ ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις έχασε και δύο δόντια στη δεύτερη περίοδο του ματς.

Τρέχοντας ένα επιμέρους 5-18 μέχρι το 26’30” η Ρεάλ Μαδρίτης ανέτρεψε τα δεδομένα και προσπέρασε με 7 πόντους (47-54). Βέσελι και Κούριτς έδωσαν ανάσα στους Μπλαουγκράνα (52-54, 27’19”), Γκος και Μούσα απάντησαν άμεσα (52-58), όμως ο Λαπροβίτολα ήταν εκείνος που είπε την τελευταία κουβέντα στην τρίτη περίοδο διαμορφώνοντας το 55-58 (30′).

Με τρίποντο του Αργεντινού ξεκίνησε και η τέταρτη περίοδος (58-58, 31’12”). Ακολούθησαν μερικά λεπτά αστοχίας και λαθών. Κάπου εκεί πήρε μπρος ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος έβαλε 9 συνεχόμενους πόντους για τη βασίλισσα, γράφοντας το 60-67 (35’25”) και βάζοντας βάσεις για την επικράτηση. Με τον Μίροτιτς να μην έχει προσφέρει τίποτα και την Μπαρτσελόνα να μην μπορεί να βρει κάποιον άλλο παίκτη-πρωταγωνιστή, η ομάδα του Τσους Ματέο έφτασε στην νίκη και θα διεκδικήσει το 12ο τρόπαιό της στην κορυφαία ευρωπαϊκή, διασυλλογική διοργάνωση.

Ο MVP
Ο Ουόλτερ Ταβάρες ήταν η αρχή και το τέλος της Ρεάλ, ο παίκτης που κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει.

Ο αδύναμος κρίκος
Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου. Ο Μαυροβούνιος φόργουορντ εμφανίστηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων και έκλεισε το ματς με (δίποντα, τρίποντα, βολές), βάζοντας το πρώτο του καλάθι εντός παιδιάς στα 2’53” πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ, Μόγκουλκοτς, Ντιφάλα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-18, 42-36, 55-58, 66-78

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ