aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΈβγαλε... μάτια ο Ολυμπιακός, «έλιωσε» τον Παναθηναϊκό!

Έβγαλε… μάτια ο Ολυμπιακός, «έλιωσε» τον Παναθηναϊκό!

«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία και… φουλ για τις θέσεις 4-5! Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του ντέρμπι από το ξεκίνημα και ανέβηκε στο 10-6 της βαθμολογίας της Euroleague, πριν από τη διπλή εβδομάδα (Μπασκόνια μέσα, Ρεάλ Μαδρίτης έξω).

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είδε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να… τρώει σίδερα σε βραδιά καριέρας (18π., 18ρ.) και τους Γιάνις Στρέλνιεκς (18π. με 4/5 τρίποντα), Κώστα Παπανικολάου (12π., 5ρ. και τρομερές άμυνες), Γιώργο Πρίντεζη (11π., 5ρ., 4ασ.) να συνεχίζουν τη δουλειά, με την ομάδα του να φτάνει σε μια δίκαιη επικράτηση, έχοντας προηγηθεί μέχρι και με +21 (59-38 στο 29′ και 73-52 στο 37′).

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, που αγωνίστηκε ξανά χωρίς τον Κιθ Λάνγκφορντ, υποχώρησε στο 7-9 της βαθμολογίας και πάει στη «διαβολοβδομάδα» για τα «must» παιχνίδια με Μπάγερν Μονάχου (μέσα) και Μπαρτσελόνα (έξω). Ο Ρικ Πιτίνο είδε τους παίκτες του να μην έχουν την ίδια διάθεση στην άμυνα, ενώ στην επίθεση ήταν προβλέψιμοι, στατικοί και άστοχοι.

Ο Νικ Καλάθης ήταν… σκιά του εαυτού του (έβαλε τρία τρίποντα στην 4η περίοδο όταν το ματς είχε κριθεί), ο Ιωάννης Παπαπέτρου φάνηκε επηρεασμένος από τα «γαλλικά» της επιστροφής του στο ΣΕΦ και κανένας από το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να βγει μπροστά. Τελείωσε το ματς με 13 πόντους (2/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 0/1 βολή), 7 ριμπάουντ και 4 λάθη ο Καλάθης, 10π. με 4/11 σουτ είχε ο Λούκας Λεκαβίτσιους.

Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός κάλυψε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα (93-80) και στην ουσία βρίσκεται τέσσερις νίκες πάνω από τους πρωταθλητές Ελλάδας (τρεις + την ισοβαθμία).

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 41-25, 59-40, 79-65

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ