aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEEuroleague: Να τριτώσει το καλό στο Βελιγράδι θέλει ο Ολυμπιακός

Euroleague: Να τριτώσει το καλό στο Βελιγράδι θέλει ο Ολυμπιακός

Φινάλε στην πρώτη εκτός έδρας… περιοδεία του στην Ευρωλίγκα με μία ακόμα νίκη, την τρίτη συνεχόμενη, θέλει να βάλει ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι.

Οι «ερυθρόλευκοι», αντιμετωπίζουν (20:00) τον Ερυθρό Αστέρα, με στόχο να διευρύνουν το ρεκόρ τους στο 10-4 και να παραμείνουν για τα καλά σε τροχιά πλέι οφ. Έπειτα από τις νίκες σε Μιλάνο και Καζάν, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει αποκτήσει έξτρα αυτοπεποίθηση και μακριά από το απόρθητο στην Ευρώπη ΣΕΦ.

Απέναντι στην ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, που προέρχεται από το «διπλό» έκπληξη κόντρα στην Ζενίτ και είναι ιδιαίτερα μαχητική με ρεκόρ 5-8, καλούνται να βγάλουν ενέργεια και να καταβάλουν την αντίσταση της τρίτης καλύτερης άμυνας στην διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι, που θα παίξουν χωρίς τον πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Άαρον Γουάιτ λόγω τραυματισμού και έχουν αμφίβολο τον εμπύρετο, Όστιν Χόλινς, δέχονται μόλις 71,8 πόντους μέσο όρο φέτος (σ.σ. τρίτη καλύτερη άμυνα), ενώ στην έδρα τους η επίδοση είναι ακόμα καλύτερη, με 70,4.

Στην «καυτή» Χάλα Πιονίρ, έχουν ως τώρα τρεις νίκες και δύο ήττες, αντλώντας δύναμη από τον κόσμο, που λόγω της αδελφικής σχέσης με τους οπαδούς του Ολυμπιακού, θα είναι φιλόξενος μέχρι την ώρα του τζάμπολ. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι εξαιρετικός στο επιθετικό ριμπάουντ με 11,3 μέσο όρο, ενώ στο ρόστερ του ξεχωρίζουν οι ποιοτικοί Κάλινιτς, Γουόλτερς, Ντόμπριτς, Ιβάνοβιτς και Χόλινς, αλλά και οι έμπειροι Μίτροβιτς, Τσίρμπες και Κούζμιτς.

Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε για την σερβική πρωτεύουσα με δεκατρείς παίκτες, καθώς η συμμετοχή του Μουσταφά Φαλ θα κριθεί την τελευταία στιγμή και ανάλογα με την κατάσταση του ποδιού του στο πρωινό χαλάρωμα που θα γίνει στο γήπεδο του αγώνα. Ο Γάλλος σέντερ υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στο παιχνίδι της Δευτέρας με την Λάρισα, χθες προπονήθηκε σε ένα μέρος του προγράμματος, αλλά ο προπονητής και το ιατρικό τιμ δεν θέλουν επ’ ουδενί να ρισκάρουν να τον πιέσουν υπό τον κίνδυνο υποτροπής. Το πιθανότερο πάντως είναι να μπει στην δωδεκάδα και να μην χρησιμοποιηθεί για πολύ μεγάλο διάστημα.

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Χουάν Κάρλος Γκαρθία (Ισπανία), Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία) και Ουγκ Τεπενιέ (Γαλλία).

Σε επίπεδο παράδοσης, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για δέκατη φορά στην ιστορία τους σε επίπεδο Ευρωλίγκας, με τον Ολυμπιακό να έχει επτά νίκες και τον Ερυθρό Αστέρα δύο. Στα πέντε παιχνίδια που έχουν γίνει στο Βελιγράδι, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επικρατήσει τρεις φορές και έχουν ηττηθεί δύο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ