aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEEuroleague: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας «έφτυσε αίμα» αλλά νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα

Euroleague: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας «έφτυσε αίμα» αλλά νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα

Χρειάστηκε να… φτύσει αίμα αλλά τελικά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα κατάφερε. Απέναντι στον σκληροτράχηλο, Ερυθρό Αστέρα πανηγύρισε μια δύσκολη νίκη 78-76, φτάνοντας έτσι στις τρεις στην εφετινή Ευρωλίγκα.

Η «αρκούδα» ήταν εμφανώς επηρεασμένη από την απουσία τού Σενγκέλια, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, και χρειάστηκε τον Σβεντ να… εκλογικευθεί και φτάσει σε σημείο να προσφέρει επιθετικά, αλλά και στην άμυνα (!) για να μπορέσει να φτάσει στην επικράτηση. Ο Ρώσος γκαρντ πέτυχε καθοριστικούς πόντους στην επίθεση, και είχε ένα σημαντικό κόψιμο σε τρίποντο του Χόλινς και άλλες παρεμβάσεις, για να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Ο Σβεντ τελείωσε το ματς με 16 πόντους 4/6 δίποντα και 2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, πέντε ασίστ και 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ωστόσο πρώτος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν Κλάιμπερν με 18 πόντους, ενώ σημαντική ήταν η προσφορά του Μπολομπόι ο οποίος συνολικά σκόραρε 11 πόντους, τους περισσότερους από αυτούς όταν ο Ερυθρός Αστέρας πάλευε να ξεφύγει.

Για τον Ερυθρό Αστέρα καλύτερος ήταν ο Γουόλτερς με 16 πόντους ενώ σημαντική παρουσία είχε ο Κούζμιτς με 14, ο Κάλινιτς με 11 και ο Ντρόμπιτς με 10.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδειχνε όταν είχε το «κεφάλι» στο σκορ να μην μπορεί να ξεφύγει, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται αρκετές φορές μεταξύ των δύο ομάδων.

Τα πάντα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας από το τέλος τρίτης περιόδου μέχρι και τα πρώτα λεπτά της τέταρτης είχε ένα σερί 16-4 με τέσσερα τρίποντα, με το σκορ να διαμορφώνεται 65-59. Ο Ερυθρός απάντησε με 12-2 και πέρασε μπροστά στο σκορ με 71-69. Στο σημείο αυτό ο Σβεντ ήταν καταλυτικός… Τρίποντο, κόψιμο στον Χόλινς και πολλή ενέργεια σε όλο το παρκέ γύρισε την πλάστιγγά υπέρ της ΤΣΣΚΑ, η οποία με ένα τρίποντο του Λάντμπεργκ έβαλε τέλος στις ελπίδες του Ερυθρού.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 42-42, 57-57, 78-76

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ