aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUE«Έπνιξε» την Μπαρτσελόνα και έστειλε τη σειρά σε 5ο ματς η απίστευτη Μπάγερν!

«Έπνιξε» την Μπαρτσελόνα και έστειλε τη σειρά σε 5ο ματς η απίστευτη Μπάγερν!

Η Μπάγερν έκανε σάκο του μποξ την Μπαρτσελόνα, «διέλυσε» κάθε επιθετικό σύστημα της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, φτάνοντας σε μία εμφατική επικράτηση με 59-52, ισοφαρίζοντας σε 2-2 τη σειρά, στέλνοντάς την σε Game 5 στη Βαρκελώνη!

Οι Καταλανοί είχαν το μαξιλαράκι ασφαλείας του 2-1, όμως οι Βαυαροί το μαχαίρι στα δόντια, «έτρωγαν» σίδερα στο παρκέ του «Audi Dome», ρίχνοντας από πολύ νωρίς στα… σχοινιά τους «μπλαουγκράνα», που ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σε… άλλο γήπεδο.

Η σειρά πλέον μεταφέρεται στη Βαρκελώνη, με το άγχος του φαβορί να είναι στην πλευρά της Μπαρτσελόνα, που καλείται να υπερασπιστεί το «σπίτι» της και να μην την πατήσει όπως στο Game 2.

Αποφασισμένη στην εκκίνηση η Μπάγερν

Η Μπάγερν ήταν πιο συγκεντρωμένη στην εκκίνηση της αναμέτρησης και κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 5-2 στο 3′, με την Μπαρτσελόνα να δυσκολεύεται από την άμυνα των Βαυαρών και να μην βρίσκει λύσεις στην επίθεση. Οι Καταλανοί στη συνέχεια ακούμπησαν την μπάλα στη ρακέτα και με σερί 5-0 πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο ματς με 7-8 στο 5′. Οι γηπεδούχοι ωστόσο σταμάτησαν το μικρό επιθετικό ξέσπασμα των Ισπανών και στο 8′ απάντησαν με δικό τους επιμέρους 9-2, διαμορφώνοντας το 16-10, με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να βρίσκει τους παίκτες του Τρινκιέρι μπροστά με 18-12.

Βαυαρική υπεροχή και +11

H Mπάγερν συνέχισε και στην έναρξη της δεύτερης περιόδου στον ίδιο ρυθμό, με τους Βαυαρούς να φτάνουν σε διψήφια διαφορά στο 14′ (29-17), με πρωταγωνιστές τους Τόμας και Ουέιλερ Μπαμπ, που είχαν από 5 πόντους. Την ίδια στιγμή που η Μπαρτσελόνα παρέμενε «μπλοκαρισμένη» επιθετικά, χωρίς να μπορεί να βρει λύσεις. Η είσοδος του Αμπρίνες στο παρκέ έδωσε «ανάσα» τους Καταλανούς, με τον Ισπανό άσο να «τρέχει» ένα προσωπικό σερί 5-0 και να μειώνει σε 27-22 στο 17′. Οι γηπεδούχοι όμως είχαν απάντηση και στο Αμπρίνες, ανέβασαν και πάλι την πίεση στην άμυνά τους και πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο +11 (36-25).

Μπαρτσελόνα απούσα, Μπάγερν κυριαρχούσα!

Με την εκκίνηση της τρίτης περιόδου η Μπάγερν προηγήθηκε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με +14 (39-25), στη μεγαλύτερη διαφορά ως τότε στο παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα αδυνατούσε να μπει στο παιχνίδι, ήταν φανερά εκτός κλίματος, με τους Βαυαρούς να εκμεταλλεύονται την κάκιστη εμφάνιση των Καταλανών και να φτάνουν στο +17 (46-29) στο 28′ και τον Γιασικεβίτσιους να είναι έξαλλος με την απόδοση των παικτών του. Η Μπαρτσελόνα πέτυχε μόλις 9 πόντων στο δεκάλεπτο, με την περίοδο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 50-34.

Βαυαρική επέλαση και 2-2!

Οι Καταλανοί έδειχνα πλήρως παραδομένοι στις… ορέξεις των παικτών του Τρινκιέρι, που «έτρωγαν» σίδερα στο παρκέ, με τη διαφορά ακόμα και στο τελευταίο δεκάλεπτο να μην πέφτει κάτω από τους 15 πόντους και τους γηπεδούχους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 34′ μάλιστα η Μπάγερν έπιασε για πρώτη φορά στο ματς και το +19 (56-37), με την Μπαρτσελόνα να έχει σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο μόλις 12 πόντους σε 15 λεπτά! To υπόλοιπο του παιχνιδιού έμοιαζε με τυπική διαδικασία, με το τελικό 59-52 να «σφραγίζει» τη νίκη και το 2-2 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 36-25, 50-34, 59-52

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ