aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΕπιβλητική νίκη για την Μακάμπι

Επιβλητική νίκη για την Μακάμπι

Χωρίς να συναντήσει δυσκολίες η Μακάμπι Τελ Αβίβ συνέτριψε την Γκραν Κανάρια (90-55) και θα τα παίξει όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική της regular season για να πλασαριστεί στην πρώτη οκτάδα.

Στις τελευταίες αγωνιστικές της regular season η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα για να βρεθεί στην οκτάδα της διοργάνωσης. Απέναντι στην Γκραν Κανάρια η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν επιβλητική και δίχως να δυσκολευτεί έφτασε στη νίκη, ανεβαίνοντας στο 14-15.

Πλέον, η ομάδα του «λαού» θα παίξει τα… ρέστα της την τελευταία αγωνιστική, κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, στην Πόλη, περιμένοντας συνδυασμό αποτελεσμάτων, ώστε να πάρει εισιτήριο για τα πλέι οφ της Euroleague.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η Μακάμπι Τελ Αβίβ επέβαλε τον ρυθμό της. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου βρήκαν λύσεις με τον Ουίλμπεκιν και τον Καλοϊάρο και κατάφεραν να δημιουργήσουν διαφορά (17-4, 7′). Η διαφορά παρέμεινε σε διψήφια επίπεδα μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, για το 21-9 της «ομάδας του λαού». Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η άμυνα της Μακάμπι ήταν αποτελεσματική, με τον Τάιους να κάνει αισθητή την παρουσία του στα δύο καλάθια (37-21, 15′). Οι παίκτες του Μαρτίνεθ δεν μπόρεσαν να μαζέψουν τη διαφορά, για το 48-30 του πρώτου μέρους, με την Μακάμπι να κυριαρχεί στο παρκέ.

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο μέρος, όμως η κατάσταση στο παιχνίδι δεν άλλαξε. Η Μακάμπι διατήρησε τον έλεγχο, με τον Μπλακ να δίνει λύσεις επιθετικά, την στιγμή που η Γκραν Κανάρια ήταν άστοχη (56-39, 27′). Ο Σφαιρόπουλος έριξε στο παρκέ και τον Άβντιγια, με την Μακάμπι να φέρνει τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (62-41, 29′) και το δεκάλεπτο να κλείνει με την Μακάμπι στο +19 (64-45). Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία, με την Μακάμπι να διατηρεί τον έλεγχο, αλλά και το προβάδισμα και να φτάνει σε μια πολύ εύκολη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-9, 48-30, 64-45, 90-55.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ