aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΈκανε το καθήκον της και ελπίζει για οκτάδα η Μακάμπι

Έκανε το καθήκον της και ελπίζει για οκτάδα η Μακάμπι

Έπρεπε να νικήσει και το έκανε, απλά και άνετα. Η Μακάμπι έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στην ουραγό Νταρουσάφακα, επικρατώντας με 77-58 και έμεινε ζωντανή στη μάχη για την οκτάδα.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου πήρε από την αρχή τα ηνία του ματς και δεν έχασε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έχοντας κορυφαίους τους Μπλακ με 17 πόντους (8 ριμπάουντ) και Ρολ με 12 πόντους, ενώ για την Νταρουσάφακα ο Έβανς είχε 17.

Οι γηπεδούχοι, μπήκαν αποφασισμένοι να χτίσουν διαφορά και να κάνουν εύκολο το βράδυ τους και αυτό πέτυχαν. Το 12-2 στα πρώτα έξι λεπτά του ματς, έδειξε από το ξεκίνημα τι έπρεπε να περιμένει κανείς. Οι Τούρκοι προσπαθούσαν με κάποια καλά ξεσπάσματα να ροκανίσουν τη διαφορά, αλλά δεν το κατάφεραν, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο +8 για τη Μακάμπι (18-10).

Τίποτα δεν άλλαξε πάντως ως το ημίχρονο, με τη Μακάμπι να φτάνει στη μέγιστη διαφορά 1.49 πριν το φινάλε της δεύτερης περιόδου, με τον Τάιους να ευστοχεί για το 36-18, ανοίγοντας τη ψαλίδα στο +18, με το ημίχρονο να τελειώνει με 38-23 για την ομάδα του Σφαιρόπουλου.

Βρίσκοντας ρυθμό κατά διαστήματα και με κορυφαίο τον Ταρίκ Μπλακ, η Μακάμπι έφτασε ακόμα να προηγείται και με 24 πόντους, με τον Μπλακ να ευστοχεί για το 51-27. Η Μακάμπι εκεί χαμήλωσε το τέμπο, επιτρέποντας στη Νταρουσάφακα να εμφανιστεί δειλά στο παρκέ. Η διαφορά μειώθηκε, με την τρίτη περίοδο να βρίσκει μπροστά με 57-41 τους Ισραηλινούς.

Η εικόνα ήταν ίδια και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ διατήρησε το προβάδισμά της και έφτασε σε μια άνετη επικράτηση με το τελικό 77-58 να δείχνει πλήρως την εικόνα του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 38-23, 57-41, 77-58.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ