aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΈγραψε ιστορία ο Καλάθης: Έκανε triple-double!

Έγραψε ιστορία ο Καλάθης: Έκανε triple-double!

Το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ευρωλίγκας έγραψε ο Νικ Καλάθης!

Συνεχίζοντας τα όργια απέναντι στην Μπούντουτσνοστ, ο ηγέτης του Παναθηναϊκού έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης που κάνει triple-double.

O Καλάθης κατέγραψε συνολικά 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 18 ασίστ, γνωρίζοντας την αποθέωση από το ΟΑΚΑ -τόσο τη στιγμή που πήρε το τελευταίο ριμπάουντ που χρειαζόταν, όσο και στη λήξη του αγώνα.

Στο παρελθόν ο πόιντ-γκαρντ των «πράσινων» είχε αγγίξει την ίδια επίδοση στην Κωνσταντινούπολη (29 πόντοι, 10 ασίστ, 9 ριμπάουντ) και στη Βαμβέργη (13 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ) και σήμερα που την πέτυχε, το όνομά του μπήκε δίπλα σε αυτό του Νίκολα Βούιτσιτς.

Ο άσος της Μακάμπι ήταν ο μόνος που είχε κάνει triple-double στη διοργάνωση από τότε που απέκτησε τη σημερινή της μορφή -και μάλιστα δυο φορές (το 2005 και το 2006).

Γενικότερα ωστόσο το κατόρθωμα του Καλάθη κρίνεται ιστορικής σημασίας, καθώς και συνολικά από τότε που υπήρχε η Ευρωλίγκα ως Κύπελλο Πρωταθλητριών, μόλις τέσσερις παίκτες συνολικά έχουν κατορθώσει αυτό που πέτυχε κι εκείνος απόψε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ