aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΈδεσε… κόμπο τον Παναθηναϊκό ο Οκόμπο!

Έδεσε… κόμπο τον Παναθηναϊκό ο Οκόμπο!

One man show στο ΟΑΚΑ!

Ο Έλι Οκόμπο ήταν ασταμάτητος με 35 πόντους απέναντι σε έναν κουρασμένο Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να οδηγήσει τη Βιλερμπάν στη νίκη (84-70), ρίχνοντας τους «πράσινους» στο 2-5 και ανεβάζοντας τους Γάλλους στο 5-2.

Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα του «τριφυλλιού», αλλά και πρώτη νίκη στη ASVEL στο ΟΑΚΑ.
Από τον Παναθηναϊκό, ξεχώρισαν οι Παπαπέτρου και Μέικον με 16 πόντους ο καθένας, με τον Έβανς να είχε 12π.

Εκτός από τον Οκόμπο, σημαντική συνεισφορά στο «διπλό» της Βιλερμπάν είχε ο Τζόουνς με 13 πόντους, αλλά και ο Κώστας Αντετοκούνμπο με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 τάπες.

Το ματς

Με τους Παπαγιάννη, Έβανς, Σαντ-Ρος, Μέικον και Πέρι ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός. Χωρίς ενέργεια μπήκαν οι «πράσινοι» και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τη Βιλερμπάν να είχε από νωρίς το προβάδισμα, ενώ όταν… ενεργοποιήθηκε ο Οκόμπο, έφτασε στο +6 (8-14), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Με την είσοδο των Παπαπέτρου και Νέντοβιτς, το «τριφύλλι» ανέβασε στροφές επιθετικά, μειώνοντας στον πόντο (15-16). Ωστόσο, στο τελευταίο τρίλεπτο πέρασε ο Αντετοκούνμπο στο παρκέ, ο οποίος με τις τάπες και τα επιθετικά ριμπάουντ όχι μόνο κρατούσε μπροστά τους Γάλλους, αλλά τους πήγε ξανά στο +6 (18-24), στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Με τις σερί καλές άμυνες και τον Έβανς να τελειώνει φάσεις, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 6-0 (24-24), μέσα σε ένα λεπτό στη δεύτερη περίοδο. Το τρίποντο του Χάουαρντ έκοψε το «πράσινο» σερί, αλλά οι παίκτες του Πρίφτη συνέχισαν την εξαιρετική τους άμυνα με κλεψίματα και έλεγχο των ριμπάουντ και με πόντους στο ανοικτό γήπεδο έκαναν σερί 10-0 για το +7 (34-27), στο 16’. Εκεί, επέστρεψε ο Αντετοκούνμπο στο παρκέ, με τη Βιλερμπάν να εκμεταλλεύεται την τρομερή ενέργειά του και στις δύο πλευρές του παρκέ, για να κάνει επιμέρους σκορ 2-13 για το +4 (36-40), στο 19’. Στις τελευταίες επιθέσεις ένα καλάθι του Παπαπέτρου και ένα τρίποντο του Οκόμπο διαμόρφωσαν το 38-43 του πρώτου ημιχρόνου.

Πολύ άστοχο και νευρικό ξεκίνημα έκαναν και οι δύο ομάδες στα πρώτα 2:30’’ του δεύτερου μέρους, με τη Βιλερμπάν να εκμεταλλεύεται στη συνέχεια τον στατικό Παναθηναϊκό και να ξεφεύγει στο +9 (38-47), στο 24’. Εκεί, οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση, καθώς βελτίωσαν την άμυνά τους «κλειδώνοντας» τον Οκόμπο και με τους Νέντοβιτς και Γουάιτ μείωσαν στο -4 (47-51), ενώ το τρίποντο του Σέρβου έριξε τη διαφορά στο -3 (50-53), στο 28’. Η αντίδραση των Γάλλων ήταν ένα 5-0, με τους Παπαπέτρου και Μέικον να διαμορφώνουν το 54-58 της τρίτης περιόδου.

Με το καλάθι και φάουλ του Μέικον μπήκε ο Παναθηναϊκός στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, μειώνοντας στον πόντο (57-58), με τη Βιλερμπάν να απαντά από την περιφέρεια και να ξεφεύγει στο +6 (59-65), στο 33’. Με το ξέσπασμα του Παπαπέτρου και κάποιες άμυνες, οι «πράσινοι» πλησίασαν στο καλάθι (63-65), με τον Οκόμπο να παίρνει «φωτιά» στη συνέχεια και να πηγαίνει τους Γάλλους στο +6 (66-72), στο 37’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Πρίφτη έδειχναν να μένουν από δυνάμεις, με τον γκαρντ της Βιλερμπάν να μην είχε σταματημό και έτσι οι φιλοξενούμενοι να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 70-84.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 38-43, 54-58, 70-84

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ