aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΔικαίωση για Λάσμε στην FIBA!

Δικαίωση για Λάσμε στην FIBA!

Η τουρκική ομοσπονδία τιμώρησε με αποκλεισμό ενός έτους τον Στέφαν Λάσμε, λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών, από τον Γκαμπονέζο σέντερ, με την FIBA, ωστόσο, να επανεξετάζει την αρχική απόφαση.

Αυτό, όμως φάνηκε, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης. Κι αυτό γιατί η παγκόσμια ομοσπονδία δικαίωσε τον άλλοτε σέντερ του Παναθηναϊκού, κάτι που σημαίνει πως ο έμπειρος άσος, που την περσινή σεζόν ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Γαλατασαράι στην κατάκτηση του EuroCup, έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε όποια ομάδα θέλει, δίχως να του επιβληθούν κυρώσεις.

Ο δικηγόρος του παίκτη, Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3 τόνισε πως «Ο Λάσμε πήρε το πράσινο φως για να παίξει στην Ευρώπη από σήμερα. Έχω αγανάκτηση για το πως αντιμετωπίστηκε στην Τουρκία, ο οποίος για τον μέσο φίλαθλο είναι ένας ήρωας. Του επιβλήθηκε ποινή ενός έτους πρωτοβάθμια, στηριζόμενη σε νομολογία που δεν υπάρχει. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να αποδείξουμε ότι ήταν μία παράβαση και όχι δύο όπως υποστηρίχθηκε, ότι είχε άψογο μητρώο από τότε που ξεκίνησε μέχρι και τα 34 του χρόνια. Απευθυνθήκαμε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο (αθλητικό εφετείο), όπου αποδείχθηκαν ακόμα πιο εκτός πραγματικότητας οι άνθρωποι. Εξάντλησα όμτι όπλα είχα για να παρέμβει η FIBA και πριν λίγο λάβαμε ανακοίνωσή της , η οποία άφησε ένα περιθώριο να εξετάσει την υπόθεση όταν λάβει όλα τα στοιχεία, τα οποία δεν έχουμε πάρει ούτε εμείς στα χέρια μας, αφού ήταν στα Τούρκικα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ