aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΔεν έκανε την... χάρη στον Παναθηναϊκό η Αρμάνι!

Δεν έκανε την… χάρη στον Παναθηναϊκό η Αρμάνι!

Είδε τον… χάρο με τα μάτια της αλλά στο τέλος χαμογέλασε η Αρμάνι! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νάναλι στο φινάλε αλλά και μοιραίο για τους γηπεδούχους τον Έρικσον, οι Ιταλοί πέρασαν από την έδρα της Γκραν Κανάρια νικώντας στην παράταση με 106-104 και διατηρήθηκαν μία νίκη πάνω από τον Παναθηναϊκό στην μάχη για την οκτάδα.

Φοβερός ο Νάναλι με 22 πόντους, που ανέλαβε το σκοράρισμα μετά την αποβολή του Τζέιμς με πέντε φάουλ (σσ. είχε επίσης 22 πόντους). Απίθανος ο Έρικσον για τους Ισπανούς, σκόραρε 28 πόντους και το τρίποντο που έστειλε το ματς στην παράταση αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει και στο τελευταίο που θα έδινε το ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα του αλλά και επιπλέον πιθανότητες στον Παναθηναϊκό!

Στο 10-11 ανέβασε το ρεκόρ της η Αρμάνι, όσες έχει και η 8η Μπασκόνια, με την Γκραν Κανάρια να μένει στα… χαμηλά της βαθμολογίας και να «πέφτει» στο 6-15.

Με το… πόδι στο γκάζι μπήκε η Αρμάνι και βρέθηκε να προηγείται ακόμη και με δέκα πόντους (9-19) έξι λεπτά μετά το τζάμπολ, με τον Μάικ Τζέιμς να σκοράρει περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας του (σσ. 12). Ωστόσο, κάπου εκεί ο Έρικσον πήρε το… όπλο του και με έξι μαζεμένους πόντους μάζεψε την διαφορά, με τους γηπεδούχους να γυρίζουν τελικά το σκορ στο φινάλε της περιόδου (28-27).

Οι Ισπανοί είχαν πάρει θάρρος και ψυχολογία μετά την γρήγορη ανατροπή, έσφιξαν την άμυνά τους και την προσάρμοσαν στον τρόπο παιχνιδιού της Αρμάνι. Άφησαν τους Ιταλούς να μπαίνουν περισσότερο στη ρακέτα και δεν τους επέτρεψαν να σκοράρουν ούτε μία φορά πίσω από τα 6,75, με τους γηπεδούχους να διατηρούν σταθερά το προβάδισμα. Κάτι που είχε και ως αποτέλεσμα να πάνε στο ημίχρονο προηγούμενοι με επτά πόντους (46-39). Φοβερό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος από τις δύο ομάδες που σκόραραν μία η μία και μία η άλλη, με την διαφορά να ανεβαίνει στους εννιά (58-49) για πρώτη φορά υπέρ των γηπεδούχων μετά το πέρας 23 λεπτών στο ματς. Ο Έρικσον… πυροβολούσε και είχε φτάσει τους 22 πόντους αλλά η Αρμάνι δεν έδειχνε διάθεση να γίνει… έρμαιο στις ορέξεις των Ισπανών. Με τους Μίτσοφ, Τζέιμς και Κουζμίνσκας να αφυπνίζονται και με σερί 16-6 πήραν ξανά το προβάδισμα, με τον Νάναλι να πετυχαίνει το πρώτο του τρίποντο στο ματς και την Αρμάνι να μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο με βραχεία κεφαλή (67-68).

Έξι σερί πόντοι του Όμιτς και άλλο ένα καλάθι του Νάναλι έφεραν τους φιλοξενούμενους στο +6 (75-81). Όλα πήγαιναν καλά για την ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι αλλά ο πάντα… παρορμητικός Μάικ Τζέιμς με δύο γρήγορα φάουλ συμπλήρωσε τα πέντε και αποβλήθηκε. Αυτό δυσκόλεψε την επιθετική λειτουργία των φιλοξενούμενων, με τον Κιμ Τιλί να σκοράρει από κοντά και να μειώνει στο τρίποντο δύο λεπτά πριν το φινάλε αλλά στα… καπάκια ο Μίτσοφ επανέφερε τη διαφορά στους πέντε πόντους (82-87). Το παιχνίδι έγινε θρίλερ, η Αρμάνι κράταγε έστω και ισχνό προβάδισμα αλλά την… πλήρωσε στο τέλος. Όντας τρεις πόντους μπροστά στο σκορ, ο Πιανιτζιάνι επέλεξε να μην κάνει φάουλ και ο απίθανος Έρικσον με τρίποντο εκτός ισορροπίας ισοφάρισε σε 89-89, στέλνοντας το ματς στην παράταση καθώς ο Νάναλι δεν κατάφερε να σκοράρει στα δύο δεύτερα που είχαν απομείνει.

Δύο βολές του Άνα έδωσαν το προβάδισμα στην Γκραν Κανάρια αλλά ο Νάναλι το πήρε… πάνω του στη συνέχεια και με πέντε σερί πόντους έβαλε μπροστά στο σκορ την Αρμάνι. Οι Ιταλοί κρατούσαν έστω και με τον… στανιό το προβάδισμα και βρέθηκαν στο +4 (101-105) στα 18 δεύτερα πριν το φινάλε. Οι Ισπανοί αποδείχτηκαν… εφτάψυχοι, μείωσαν στον πόντο με μεγάλο τρίποντο του Τιλί και είδαν τον Νάναλι να κάνει στη συνέχεια 1/2. Είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς αλλά ο Έρικσον από τα 8 μέτρα δεν κατάφερε να πετύχει το σουτ της νίκης και η Αρμάνι πήρε τελικά το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 28-27, 18-12, 21-29, 22-21, 15-17

inner

inner

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ