aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΑταμάν για Πριχιόνι: «Να μην αντιδράμε σε αυτά που λένε πρώην παίκτες»

Αταμάν για Πριχιόνι: «Να μην αντιδράμε σε αυτά που λένε πρώην παίκτες»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ετοιμάζεται για την τελευταία αναμέτρηση της κανονικής διάρκειας της Euroleague, με αντίπαλο την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ, την Πέμπτη (11/4, 21:15), σε ένα κρίσιμο ματς για τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ο προπονητής του «Τριφυλλιού», Εργκίν Αταμάν, στις δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι, αναφέρθηκε στη γερμανική ομάδα, την πρόσφατη επίδοση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ αλλά και για το όσα έγιναν ανάμεσα στον ίδιο και τον Βιλντόζα.

«Ας δούμε το παιχνίδι και μετά από αυτό μπορούμε να συζητήσουμε»
«Είναι απλά ένα παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η Άλμπα δεν νοιάζεται. Παίζουν το παιχνίδι τους αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι όπως παίξαμε σε προηγούμενα ματς στο ΟΑΚΑ, να παίξουμε επιθετική άμυνα, να μοιράσουμε τη μπάλα και να έχουμε μια καλή απόδοση καθώς τα ονόματα ποτέ δε νικούν τους αγώνες. Μόνο η προσπάθεια και η απόδοση της ημέρας νικούν τα παιχνίδια, οπότε εντάξει δύο μέρες πριν με τον Κολοσσό νικήσαμε από τύχη, αλλά αύριο δεν θα έχουμε αυτή την άνεση να ρισκάρουμε αυτό για το οποίο έχουμε δουλέψει για 6 με 7 μήνες ώστε να πάρουμε το πλεονέκτημα της δεύτερης θέσης. Οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι ως ομάδα για να παίξουμε ακόμη ένα σκληρό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Υπάρχουν μερικοί μικροί τραυματισμοί σε ορισμένους παίκτες μας αλλά μέχρι στιγμής είδα στην προπόνηση ότι όλοι μπορούν να παίξουν και αύριο θα επιλέξουμε το ρόστερ.

Δεν μπορώ να απαντήσω στο τι θα συμβεί αύριο. Ας δούμε το παιχνίδι και μετά από αυτό μπορούμε να συζητήσουμε για την κανονική διάρκεια της σεζόν.

Στις ομάδες μερικές φορές τέτοια μπορούν να συμβούν, ανάμεσα σε εμένα, τους παίκτες μου. Για εμένα είναι νορμάλ οπότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δεν κάνουμε τη δουλειά μας στα αποδυτήρια, την κάνουμε για τους οπαδούς, για τον κόσμο, οπότε όλοι πρέπει να πάρουν την ευθύνη για όλους. Όχι μόνο για τον προπονητή ή το κλαμπ. Πρέπει να πάρει ο καθένας την ευθύνη του για την καριέρα του και για όλους τους ανθρώπους. Αυτό που μου φάνηκε περίεργο ήταν ότι ένας τύπος που ήταν παίκτης παλιότερα και τώρα έμαθα ότι προπονεί ως assistant coach στο NBΑ, άρχισε να μπλέκεται με τις δικές μας καταστάσεις. Το NBA είναι ένας σοβαρός οργανισμός για αυτό και δεν θα απαντήσω σε αυτόν. Το NBA θα πρέπει να δράσει για τον προπονητή του για να μην μπλέκεται στο εσωτερικό άλλων συλλόγων στην Ευρώπη.

Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω κάποιον από το NBA να ασχολείται με αυτά που συμβαίνουν στους άλλους συλλόγους. Να επικεντρωθεί ο καθένας στη δουλειά του, στον δικό του σύλλογο. Εγώ ξέρω τι κάνω και ο μοναδικός μας στόχος είναι να προκριθούμε στα playoffs μέσω της δεύτερης θέσης, να πάμε στο Final Four και να παλέψουμε για τον τίτλο. Αυτός είναι ο στόχος μας και όχι να αντιδράμε σε αυτά που λένε πρώην παίκτες που μόλις έμαθα ότι προπονούν σε ομάδες του NBA.

Πήραμε τον Χουάντσο για αυτό τον λόγο. Έχουμε ένα μεγάλο μπάτζετ, με πολύ κόσμο από πίσω. Και ο Χουάντσο ήταν χαρούμενος μετά το ματς. Οι προσδοκίες μας είναι να παίζει έτσι. Με αυτή τη μαχητικότητα. Καταλαβαίνω ότι κάποιες μέρες θα είναι άτυχος, αλλά θέλουμε αυτή την εικόνα. Όπως και ο Παπαπέτρου ήταν πολύ καλός και έδωσε ενέργεια. Δεν μπορεί να θες να πας στο Final Four με 6 παίκτες. Τους χρειαζόμαστε όλους».

ΠΗΓΗ:gazzetta.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ