aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUE«Aπό μηχανής»... Καλάθης!

«Aπό μηχανής»… Καλάθης!

Το μέταλλο που πρεσβεύουν τα έξι αστέρια της φανέλας του έδειξε ο Παναθηναϊκός Superfoods στην Γερμανία! Αν και βρέθηκε να χάνει με 10 στο 37’ (83-73), στη συνέχεια μεταμορφώθηκε, έκανε μια επική ανατροπή και δια χειρός Καλάθη στα 4’’ πριν τη λήξη, πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί της Μπάμπεργκ με 84-83.

Οι πράσινοι, στο ντεμπούτο του Πασκουάλ στον πάγκο, ήλεγχαν την κατάσταση στο πρώτο μέρος, πήγαιναν το παιχνίδι στα μέτρα τους, αλλά ένα μεγάλο black out στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να επιστρέψουν και να προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά (54-44). Ο Εξάστερος το μάζεψε εκ νέου (63-62), αλλά οι λάθος επιλογές και τα προβλήματα στην άμυνα, έχρισαν την ομάδα του Ζήση ξανά απόλυτο «αφεντικό». Όλα αυτά όμως ως το 37’. Εκεί όπου οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έκαναν κατάθεση ψυχής με διαδοχικές σπουδαίες άμυνες, μεγάλα καλάθι και έναν εκπληκτικό Καλάθη να έρχεται σαν από μηχανής Θεό στα 4’’ πριν τη λήξη, να σώζει την κατοχή και να σκοράρει για τη νίκη (αφού αστόχησε στο «μηδέν» για τη νίκη ο Μίλερ).

Σπουδαία εμφάνιση από τον λυτρωτή του Παναθηναϊκού Καλάθη, που έχασε… για το τίποτα το triple double. Είχε 13 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ! Εξαιρετικός ο Ρίβερς, ο οποίος σταμάτησε στους 18 πόντους, έδωσε μάχες ο Σίνγκλεντον, Φελντέιν… από τα παλιά (στο πρώτο μέρος κυρίως) με 16, 9 ο Μπουρούσης που αν και δεν του βγήκε το ματς, βοήθησε στο να μην… εξαφανιστεί η Μπάμπεργκ στο τρίτο δεκάλεπτο. Από πλευράς ηττημένων, ζημιά έκαναν οι Στρέλνιεκς (16 πόντους) και Ζήσης (13 πόντους, 6 ασίστ), επωφελούμενοι τα κενά στο ζωγραφιστό, 17 προσέθεσε ο Μέλι.

Στο 2-1 το ρεκόρ του Παναθηναϊκού, ο οποίος την Παρασκευή θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα και δεδομένα αναμένεται… κοσμοσυρροή, μετά και το αποψινό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 37-42, 63-62, 83-84

inner
inner

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ