aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΆμυνα από τα... παλιά και νίκη για τον Ολυμπιακό

Άμυνα από τα… παλιά και νίκη για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακος είχε τον έλεγχο του αγώνα με την Μπαρτσελόνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 59-52, επιστρέφοντας στα επιτυχή αποτελέσματα. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Βασίλη Σπανούλη, που ξεπέρασε τις 1000 ασίστ στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να «τρέξει» στο παρκέ του ΣΕΦ, όμως η Μπαρτσελόνα δεν του το επέτρεψε, διατηρώντας την επαφή της με το σκορ. Ο Βασίλης Σπανούλης καθοδήγησε τους συμπαίκτες του, έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό και αμέσως δημιουργήθηκε διαφορά, με τους Πειραιώτες να «χτυπούν» στο transition. Οι Καταλανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως το προβάδισμα έμεινε στα χέρια των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν καταφέρει να περιορίσουν τόσο τον Τόμιτς, όσο και τον Ράις. Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο δεκάλεπτο και αυτό δεν επέτρεψε να πάει το σκορ σε υψηλά επίπεδα. Κόπονεν και Ντόρσεϊ έδωσαν λύσεις στους «Μπλαουγκράνα», όμως η άμυνα του Ολυμπιακού «έσφιξε». Γκριν και Σπανούλης πήραν προσπάθειες και με την άμυνα των Πειραιωτών να επιτρέπει μόλις 2 πόντους σε 5 αγωνιστικά λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 7 πόντων.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να «χτυπήσει» από την περιφέρεια, όμως είδε τον Τάιρις Ράις να ανεβαίνει. Σε τέτοιο σημείο, ώστε οι Καταλανοί να μαζεύουν τη διαφορά. Όχι για πολύ, όμως. Τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ έδωσαν νέες επιθεσεις στους Πειραιώτες και μαζί πόντους τόσο κοντά στο καλάθι, όσο και από την περιφέρεια, ανεβάζοντας σε διψήφια επίπεδα το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα (49-38) στο φινάλε του δεκαλέπτου. Η κατάσταση έμεινε ίδια και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να… παγιώσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, έχοντας για παίκτη-κλειδί τον Παπαπέτρου. Η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε να μαζέψει τη διαφορά και να ξαναμπει στη διεκδίκηση της νίκης. Μάταια, όμως, καθώς ο Ολυμπιακός διατήρησε, μέσα από την άμυνα, το προβάδισμά του και έφτασε στη νίκη με 59-52.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 32-25, 49-38, 59-52.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 9 (1), Μπιρτς 7, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 15 (3), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου, Μάντζαρης 5 (1), Χάκετ 5 (1), Λοτζέσκι 1.

Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 11, Χολμς 13 (2), Ντόρσεϊ 9, Βεζένκοφ 3 (1), Έρικσον, Όλεσον 2, Κοπόνεν 6 (1), Περπέρογλου 4, Τόμιτς 4.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ