aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUE«Άλωσε» την Πόλη με απίθανο Ντόντσιτς η Ρεάλ

«Άλωσε» την Πόλη με απίθανο Ντόντσιτς η Ρεάλ

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση φρόντισε να στείλει από νωρίς η Ρεάλ Μαδρίτης. Η Βασίλισσα επικράτησε εύκολα της Αναντολού Εφές με 88-74 μέσα στην Κωνσταντινούπολη και έδειξε πως και φέτος έχει διάθεση να φτάσει μακριά. 

Ηγέτης των Ισπανών ήταν ο πρωταθλητής Ευρώπης Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος με κεκτημένη ταχύτητα από το φετινό Ευρωμπάσκετ πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση κάνοντας ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα και ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 27 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Αντίπαλος δέος από την πλευρά της Εφές ήταν ο Έρικ Μακόλουμ, ο οποίος στην επιστροφή του στην Ευρωλίγκα είχε 26 πόντους και 2 ασίστ.

Το ματς

Δαιμονισμένος ήταν ο ρυθμός του παιχνιδιού στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να παραμένουν κοντά στο σκορ στα μέσα της πρώτης περιόδου (10-9). Η Ρεάλ ωστόσο, βελτίωσε την αμυντική της απόδοση καταφέρνοτνας να κλείσει την πρόσβαση των γηπεδούχων στη ρακέτα και με αιχμή του δόρατος τον Γκουστάβο Αγιόν έχτισε σε σύντομο χρονικό διάστημα μία διαφορά ασφαλείας και πήγε στο τέλος της πρώτης περιόδου στο +9 (28-19).

Χαρακτηριστικό είναι πως στα πρώτα δέκα λεπτά του ματς ο Μεξικανός σέντερ είχε προλάβει να πετύχει 10 πόντους αλλά και να μαζέψει 3 «σκουπίδια». Όσο περνούσε η ώρα τόσο οι Ισπανοί κατάφεραν να κυριαρχούν στο ματς κάτι που δικαιολογεί και το +16 (37-21) στο 4:02 της δεύτερης περιόδου. Ο Ντόνσιτς πήρε την σκυτάλη από τον Αγιόν στο σκοράρισμα και με κεκτημένη ταχύτητα από το Ευρωμπάσκετ έφτασε πολύ γρήγορα σε διψήφιο αριθμό πόντων στέλνοντας τη διαφορά ακόμα και στο +18 (41-23).

Σε εκείνο το σημείο η Εφές έδειξε να ξυπνά. Με ηγέτες τους Μακόλουμ και Λέντο μείωσε το σκορ στους 9 πόντους (43-34) και έμοιαζε να έχει σφυγμό. Αυτή ήταν και η διαφορά στην ανάπαυλα με την Ρεάλ να πηγαίνει προηγούμενη με 45-36.

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκε και στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ. Βρίσκοντας λύσεις από το ζωγραφιστό με τους Αγιόν και Ρέγιες κατάφερε να συντηρεί τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους (58-46) μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να πλησιάσουν και να κάνουν… όνειρα ανατροπής.

Ωστόσο το δίδυμο Μακόλουμ-Λέντο δεν έδειχνε διατεθειμένο να τα παρατήσει. Με όπλο το ανοικτό γήπεδο οι «μπλε» κατάφερνα να μειώσουν για πρώτη φορά στους 4 πόντους (60-56) και να βάλουν φωτιά στην αναμέτρηση. Ο Ντόνσιτς όμως με δύο βολές έγραψε το 62-56 το οποίο ήταν και το σκορ στο τέλος της 3ης περιόδου.

Στη 4η περίοδο είχαμε το ντέρμπι που περιμέναμε πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Ο Λέντο έμοιαζε να το έχει πάρει… προσωπικά και με συνεχόμενους πόντους έστειλε τη διαφορά στο καλάθι (62-60) και ενώ απέμεναν 8:14. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο, όμως αποφάσισαν να δείξουν ποιο είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και να κλείσουν μία και καλή την κουβέντα σχετικά με το ποια ομάδα θα έφευγε με το ροζ φύλο αγώνα.

Ο Ντόντσιτς έκανε ότι ήθελε στο παρκέ τόσο στο δημιουργικό όσο και εκτελεστικό επίπεδο και το τελικό 88-74 μοιάζει ως φυσικό επακόλουθο.

Δεκάλεπτα:
 19-28, 17-17, 20-17, 18-26

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ