aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΆλωσε (και) το Τελ Αβίβ ο Ερυθρός Αστέρας!

Άλωσε (και) το Τελ Αβίβ ο Ερυθρός Αστέρας!

«Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι σαν τελικός. Το πρώτο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν το χειρότερο μας στην EuroLeague, οι παίκτες το ξέρουν και πρέπει να δείξουμε ότι ήταν απλά ένα ατύχημα». Ο Άιναρς Μπαγκάτσκις ακουγόταν σίγουρος ότι η Μακάμπι θα έπαιρνε εκδίκηση για το βαρύ κι αχώνευτο 58-83 της 12ης αγωνιστικής στο Βελιγράδι. Έπεσε όμως έξω.

Ο Ερυθρός Αστέρας άντεξε σε κάθε «χτύπημα» που δέχτηκε από τη Μακάμπι και αφού άντεξε επί 36 λεπτά στην πίεση που της άσκησε, κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι με σερί 9-0 στα τελευταία τέσσερα λεπτά και να φύγει από το Τελ Αβίβ με μία τεράστια νίκη (71-67), την πέμπτη στη σειρά και την έκτη στα τελευταία επτά παιχνίδια!

Η Μακάμπι μπήκε στο γήπεδο όπως ακριβώς θα ήθελε ο Άιναρς Μπαγκάτσκις: με ενέργεια και επιθετικότητα. Προσπάθησε από νωρίς να πάρει τα ηνία του αγώνα και να δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας, ωστόσο ο Ερυθρός Αστέρας έδειξε κι αυτός από τη μεριά του χαρακτήρα, σε ένα γήπεδο που… κόχλαζε από το συνεχή θόρυβο που προκαλούσαν οι 11.060 Ισραηλινοί. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς το έστειλε εξ αρχής το μήνυμα στους γηπεδούχους: μόνο εύκολο βράδυ δεν επρόκειτο να έχουν…

Η Μακάμπι δεν μπόρεσε να ξεφύγει με μεγαλύτερη διαφορά από τέσσερις πόντους στην πρώτη περίοδο (11-7) και ακόμα κι όταν προηγήθηκε με 25-16 στο 12′ χάρις σε σερί 8-0, ο Ερυθρός Αστέρας δεν έκανε ποτέ πίσω. Κάθε φορά που η Μακάμπι προσπαθούσε να ξεφύγει, ο Ερυθρός Αστέρας είχε έτοιμη την απάντηση. Κάπως έτσι οι Σέρβοι ισοφάρισαν στο 19′ (33-33) και στο δεύτερο ημίχρονο πήραν και το προβάδισμα έπειτα από πάρα πολλή ώρα με 41-44 (στο 26′).

Ούτε το ξέσπασμα του Γκάουντλοκ στο δεύτερο ημίχρονο μπόρεσε να δώσει στη Μακάμπι μία μεγάλη διαφορά στο σκορ. Η ομάδα του Μπαγκάτσκις ξέφυγε με 54-48 στο τέλος της τρίτης περιόδου αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν αμέσως με διαδοχικά τρίποντα. Στο 37′ η Μακάμπι ξέφυγε πάλι με 67-62. Κι όμως, δεν σκόραρε ξανά! Ο Ερυθρός Αστέρας δεν δέχτηκε ούτε έναν πόντο στα τελευταία τέσσερα λεπτά, έκλεισε το παιχνίδι με σερί 9-0 και πανηγύρισε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του!

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 34-33, 54-48, 67-71

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ