aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΆλμπα Βερολίνου-Ολυμπιακός: Προσέχει και συνεχίζει άνετα πρωτοπόρος

Άλμπα Βερολίνου-Ολυμπιακός: Προσέχει και συνεχίζει άνετα πρωτοπόρος

Με στόχο να κάνει τη… δουλειά του και να παραμείνει στην κορυφή της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός (16-7) δοκιμάζεται απόψε (8/2, 21:00) στην Mercedes-Benz Arena για την 24η αγωνιστική, με την πάντα επικίνδυνη Άλμπα Βερολίνου (6-17) να τον φιλοξενεί.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, Κώστας Σλούκας και Άλεκ Πίτερς δεν θα αγωνιστούν. Μετά τους αγώνες της διαβολοβδομάδας με Φενέρμπαχτσε και Εφές, θα λείψουν και από το αποψινό ματς, αφού ακόμη δεν έχουν αποθεραπευτεί. Την αποστολή δεν θα ακολουθήσει ούτε ο Τζορτζ Πάπας, που επίσης είναι τραυματίας. Οι γηπεδούχοι από την άλλη, έχουν επίσης σημαντική απουσία, αφού θα λείψει ο Μαόντο Λο.

«Είναι μια ομάδα υψηλού ρυθμού. Παίζει το ίδιο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον τρόπο παιχνιδιού της, αλλά να επιβάλλουμε τον δικό μας. Θέλουμε να κρατήσουμε αυτό το κλίμα και αυτή τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία, του να είμαστε ένας για όλους και όλοι για έναν», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

«Αυτό είναι το επίπεδο της Euroleague, που μια τόσο καλή ομάδα όπως η Άλμπα είναι τελευταία στο βαθμολογικό πίνακα. Θα μπορούσαν να κερδίσουν κάποια ματς που κρίθηκαν στον πόντο. Οι διαφορές των ομάδων σε αυτή τη διοργάνωση είναι πολύ μικρές», ανέφερε ο Τόμας Γουόκαπ.

«Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Κυκλοφορούν πολύ καλά την μπάλα και παίζουν σπουδαίο μπάσκετ. Μου αρέσει να τους παρακολουθώ. Έχουν κι εκείνοι ένα παρόμοιο στυλ γρήγορου παιχνιδιού με το δικό μας, οπότε μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτούς», τόνισε ο Ίσραελ Γκονζάλεθ.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλά προπονημένη ομάδα, με απίστευτο ταλέντο, συνεπώς θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Θα πρέπει να μπούμε στο ματς με πολλή ενέργεια, ώστε να έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε τους πρωτοπόρους», συμπλήρωσε ο Μπεν Λάμερς.

Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ούρος Νίκολιτς (Σερβία) και Ρόμπερτ Βικλίτσκι (Πολωνία) θα είναι οι διαιτητές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ