aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΑκόμη σκοράρει η Αναντολού Εφές!

Ακόμη σκοράρει η Αναντολού Εφές!

Η EuroLeague μας είχε προειδοποιήσει εξ αρχής: το νέο σύστημα διεξαγωγής θα μας προσφέρει πιο γρήγορο μπάσκετ, μεγαλύτερα σκορ και καλύτερο, πιο ελκυστικό θέαμα. Αυτό δηλαδή που είδαν στο Αμπντί Ιπεκτσί! Στην Κωνσταντινούπολη η Αναντολού Εφές και η Ούνικς Καζάν έβαλαν μαζί 203 πόντους σε ένα παιχνίδι-αποθέωση του επιθετικού μπάσκετ, με την τουρκική ομάδα να είναι στο τέλος αυτή που πήρε τη νίκη με 104-99.

Η Αναντολού Εφές σούταρε με 58,5% στα δίποντα, με 52,4% στα τρίποντα και ευστόχησε στις 23 από τις 24 ελεύθερες βολές που εκτέλεσε, την ώρα που η Ούνικς είχε 25/40 δίποντα και 10/23 τρίποντα, καταφέρνοντας να ελέγξει χάρις στους καταπληκτικούς Λάνγκφορντ (25π., 9ασ.) και Παραχούσκι (20π., 8/9δ., 10ρ.) το παιχνίδι μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου. Κάπου εκεί, πάντως, η Εφές πήρε τα ηνία του αγώνα και δεν τα άφησε ξανά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Ούνικς Καζάν μπήκε στο Αμπντί Ιπεκτσί με φόρα από τις δύο συνεχόμενες νίκες που πέτυχε τις προηγούμενες αγωνιστικές -και προ πάντων σκοράροντας κατά ριπάς! Η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν προηγήθηκε με 13-9 στο 4′ και έκλεισε την πρώτη περίοδο έχοντας το προβάδισμα με 26-24, παρά το επιθετικό ξέσπασμα του Τσέντι Οσμαν, ο οποίος πέτυχε 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και κράτησε ουσιαστικά μόνος του την Εφές κοντά στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μάλιστα να προηγηθούν για πρώτη φορά στο 14′ (33-32), όχι όμως για πολύ. Η Ούνικς όχι μόνο ανέκτησε το προβάδισμα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, αλλά ξέφυγε και με 44-36 στο 16′, με τον Κιθ Λάνγκφορντ να την οδηγεί εκ του ασφαλούς στην επίθεση, είτε σκοράροντας, είτε δημιουργώντας. Οι επιθέσεις, άλλωστε, ήταν αυτές που είχαν την τιμητική τους στην Κωνσταντινούπολη, όχι μόνο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στο δεύτερο.

Η Ούνικς διατήρησε σταθερά ένα προβάδισμα 3-7 πόντων μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, μέχρι που η Εφές έκανε ένα σερί 10-0 και στο 24′ προηγήθηκε ξανά. Αυτό ήταν. Η τουρκική ομάδα ανέβασε τη διαφορά μέχρι τους 12 πόντους (95-83 στο 35′) και παρότι δεν κατάφερε να “καθαρίσει” το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο, επί της ουσίας το έλεγξε μέχρι τέλους. Η Ούνικς δεν πέταξε πάντως σε κανένα σημείο λευκή πετσέτα. Δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι, αφού κάθε φορά που η Εφές έμοιαζε έτοιμη να το “τελειώσει”, κατάφερνε να πλησιάζει στους 5-6 πόντους.

Έτσι έγινε ακόμα κι όταν η Εφές έκανε το σκορ 102-94 με μόλις 13 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ενα τρίποντο του Λάνγκφορντ, ένα λάθος του Ερτέλ στην επαναφορά και ένα ανόητο φάουλ του Γάλλου σε τρίποντο του Αμερικανού ήταν αρκετά για να αγχώσουν πάλι τους Τούρκους. Η Ούνικς έκανε το σκορ 102-99 αλλά τα 2” που απέμεναν δεν άφηναν το περιθώριο για κάποιο θαύμα. Ειδικά από τη στιγμή που το ριμπάουντ μετά την χαμένη τρίτη ελεύθερη βολή του Λάνγκφορντ κατέληξε σε χέρια των γηπεδούχων…

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 49-54, 81-74, 104-99

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ