aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΑκάθεκτη η Εφές, πέρασε κι από το Κάουνας!

Ακάθεκτη η Εφές, πέρασε κι από το Κάουνας!

Πλέον παίζει σαν πραγματική πρωταθλήτρια η Εφές! Η τουρκική ομάδα πέτυχε την πέμτπη συνεχόμενη νίκη της στην Ευρωλίγκα, καθώς διέλυσε τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας με σκορ 86-60, φτάνοντας στο 7-5 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η ομάδα του Αταμάν βρήκε αντίσταση από τους γηπεδούχους μόνο στο πρώτο ημίχρονο που έληξε ισόπαλο (33-33). Στο δεύτερο μέρος οι Τούρκοι ήταν καταιγιστικοί, πήραν εύκολα τον έλεγχο του αγώνα και έριξαν την Ζαλγκίρις στο 6-6.

Κορυφαίος του ματς ήταν ο Ροντρίγκ Μπομπουά, που πέτυχε 20 πόντους με 5/8 τρίποντα και έδωσε 7 ασίστ. Από κοντά ο πάντα εξαιρετικός Μίσιτς με 19 πόντους, ενώ 17 είχε ο Κλάιμπερν. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Κάβανο με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ.

To ματς

Η Εφές μπήκε με «αέρα» στο ματς και έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τους Βασίλιε Μίσιτς και Ροντρίγκ Μπομπουά έφυγε από πολύ νωρίς στο +11 (8-19). Σταδιακά, η Ζαλγκίρις μπήκε περισσότερο στο πνεύμα του αγώνα και κατάφερε να μειώσει με πρωτοστάτη τον Τρέι Κάβανο, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να ολοκληρωθεί στο 19-25.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Αταμάν μπήκε ξανά πιο δυνατά, φτάνοντας με έξι συνεχόμενους πόντους του Ζίζιτς ξανά στο +9 (24-33). Κάπου εκεί, οι Τούρκοι κόλλησαν επιθετικά, δεν σκόραραν ούτε έναν πόντο για πέντε ολόκληρα λεπτά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, κι έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 33-33 με την ανάπαυλα.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η κατάσταση στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου η Εφές ήταν καταιγιστική. Οι Λιθουανοί πέρασαν μπροστά 39-35 και αναθάρρησαν, όμως σε εκείνο το σημείο οι Τούρκοι με πρωταγωνιστές Μπομπουά και Κλάιμπερν έτρεξαν ενα εντυπωσιακό 19-2, φτάνοντας στο +13 (41-54). Οι παίκτες του Μακσβίτις προσπάθησαν να μειώσουν με τον Κάβανο, όμως η τρίποντη… «καταιγίδα» της Εφές συνεχίστηκε, και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 48-63.

Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το τέταρτο δεκάλεπτο η Εφές, καθώς Μίσιτς και Μπομπουά συνέχισαν να είναι ασταμάτητοι, ενώ στο «πάρτι» μπήκε και ο Γουίλ Κλάιμπερν. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Αταμάν έφτασε μέχρι και στο +23 (55-78), ενώ οι γηπεδούχοι ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν. Με αυτόν τον τρόπο η Εφές πανηγύρισε τελικά την πολύ εύκολη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 33-33, 48-63, 60-86

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ