Πιθανή η μετάθεση του Ευρωμπάσκετ 2021

Το ενδεχόμενο να μεταθέσει κατά ένα χρόνο το Ευρωμπάσκετ του 2021 μετά την απόφαση της ΔΟΕ να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 ένα χρόνο μετά, εξετάζει η FIBA.

Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2021 αντί για το 2020, είναι λογικό να επιφέρει αλυσιδωτές διαφοροποιήσεις στο καλεντάρι πολλών ομοσπονδιών όλων των αθλημάτων.

Μια εξ’ αυτών είναι και η FIBA, που έχει μπροστά της το Ευρωμπάσκετ τη συγκεκριμένη περίοδο. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «mvp247», αφού έγινε γνωστή η αλλαγή της χρονιάς των Αγώνων, η συνομοσπονδία εξετάζει τι θα γίνει με τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί σε Γερμανία, Ιταλία, Γεωργία και Τσεχία, το διάστημα 2 με 19 Σεπτεμβρίου.

«Τώρα που γνωρίζουμε την απόφαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορούμε να μιλήσουμε και με τα υπόλοιπα στελέχη και να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα. Είναι μια περίπλοκη κατάσταση», ανέφερε άνθρωπος της FIBA. To θετικό, είναι πως μία ενδεχόμενη εξαίρεση και μετάθεση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2022, είναι βολική από την άποψη πως δεν υπάρχει κάποια άλλη δραστηριότητα μπάσκετ εκείνη την περίοδο.

ΠΗΓΗsport-fm.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ