aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤΈσπασε το ρόδι η Ουκρανία

Έσπασε το ρόδι η Ουκρανία

Την πρώτη της νίκη στο Ευρωμπάσκετ πανηγυρίζει η Ουκρανία αφού ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι με τη Γεωργία με σκορ 88-81. Το τελικό σκορ ίσως και να μην αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης, αφού οι Ουκρανοί ήταν τα αφεντικά του ματς στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με τη Γεωργία να προσπαθεί να απαντήσει χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ουκρανία είχε προηγηθεί και με 15 πόντους διαφορά (53-38) στο ημίχρονο αν και στη συνέχεια η ομάδα του Ηλία Ζούρου προσπάθησε να κάνει την ολική ανατροπή. Με ένα επιμέρους 23-11 κατάφερε να ρίξει την διαφορά στους τρεις πόντους (64-61) ωστόσο δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο και να φανεί απειλητική στην Ουκρανία. Μάλιστα η διαφορά έφτασε και πάλι στους εννέα πόντους στο 1:46 πριν από το τέλος (82-73), η Γεωργία επιχείρησε νέο comeback μειώνοντας εκ νέου στους τρεις (84-81 στα 40”),  αλλά στο τέλος η νίκη παρέμεινε στα χέρια των Ουκρανών.

Πλέον μπορούν να ελπίζουν και στο κάτι… παραπάνω, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που θα έχει και την ισοβαθμία με την Γεωργία. Όπερ και σημαίνει ότι η ομάδα του Ηλία Ζούρου αρχίζει να μπαίνει σε δύσκολη θέση, έχοντας ωστόσο στο σακούλι της την επιτυχία απέναντι στη Λιθουανία. Καλύτερος για τους νικητές ήταν ο Πουστόβι με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλή ήταν και η απόδοση των Λίποβι και Λουκάσοφ οι οποίοι πρόσθεσαν από 17 πόντους ο καθένας. Για την Γεωργία η άνοδος του Πατσούλια (17π.) ήταν εκείνη που έφερε την ομάδα του και πάλι μέσα στο ματς, ενώ πολύ καλός ήταν και πάλι ο Σερμαντίνι.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 38-53, 63-67, 81-88.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ