aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤΈδειξε και στη Σερβία τα δόντια της η... αρκούδα!

Έδειξε και στη Σερβία τα δόντια της η… αρκούδα!

Αποφασισμένη να διαπρέψει στο φετινό Ευρωμπάσκετ δείχνει με το καλημέρα η Ρωσία. Μετά τη μεγάλη νίκη της πρεμιέρας επί της οικοδέσποινας Τουρκίας, η «αρκούδα» διπλασίασε τις επιτυχίες της, επικρατώντας 75-72 της Σερβίας. Οι Ρώσοι ήταν σε όλο το δεύτερο μέρος μπροστά στο σκορ με μικρές διαφορές (μόνο μία φορά προηγήθηκε η Σερβία με 60-59), κατάφεραν στα κρίσιμα τελευταία λεπτά να ξεφύγουν με οκτώ πόντους (70-62) και τελικώς έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα.

Πρώτος σκόρερ για τη Ρωσία ο Σβεντ με 22 πόντους (7/16 σουτ) και 4 ασίστ, κομβικός ο Μοζγκόφ με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ, άλλους τόσους με 7 «σκουπίδια» είχε ο Κουρμπάνοφ, ενώ Βοροντσέβιτς και Κβοστόφ μοίρασαν από 5 ασίστ. Για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς 19 πόντους σημείωσε ο Μπογκντάνοβιτς που είχε 3/10 τρίποντα, 19 ο Μαριάνοβιτς με 11/13 βολές, ενώ ο Γιόβιτς μέτρησε 7 ασίστ.

Η Ρωσία μπήκε καλύτερα στο ματς και με αιχμή του δόρατος τον Σβεντ προηγήθηκε 10-3, αναγκάζοντας τον Τζόρτζεβιτς να καλέσει άρον-άρον τάιμ-άουτ. Αυτό αφύπνισε τους Σέρβους, που άρχισαν να παίζουν άμυνα και με τον Μαριάνοβιτς να κάνει θραύση, έτρεξαν σερί 0-12, ανακτώντας τα ηνία του αγώνα (10-15). Οι γείτονές μας έδειξαν να αναλαμβάνουν τα ηνία της αναμέτρησης, ωστόσο το τρίποντο του Κβοστόφ διαμόρφωσε το 18-21 της πρώτης περιόδου, διατηρώντας τη Ρωσία σε απόσταση αναπνοής.

Δια χειρός Σβεντ γράφτηκε το 25-21, ωστόσο οι Σέρβοι κατάφεραν και πάλι με πλουραλισμό στην επίθεση να ξαναμπούν σε θέση οδηγού, 28-32. Δύο συνεχόμενες τρίποντες «βόμβες» του Βοροντσέβιτς, έφεραν την ομάδα του Μπαζάρεβιτς μπροστά με 36-32 και τελικώς παρά την… πίεση από Μαριάνοβιτς-Γιόβιτς, κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με ένα ισχυρό προβάδισμα, 40-38.

Ο Μπογκντάνοβιτς ήταν ο ΜΟΝΟΣ που έβαζε πόντους για τη Σερβία και προς στιγμήν κατάφερε να ισοφαρίσει 49-49. Όσο όμως δεν υπήρχε κι άλλος να τραβήξει στην επίθεση, τόσο η Ρωσία δεν ένιωθε φόβο και με ένα επιμέρους 9-2 στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, κατόρθωσε να την κλείσει με… αέρα επτά πόντων, 58-51.

Οι Σέρβοι εμφανίστηκαν «μεταμορφωμένοι» στο πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου και όχι μόνο έβγαλαν… σφυγμό, αλλά προηγήθηκαν με 59-60! Η «αρκούδα» δεν… θορυβήθηκε, δεν αγχώθηκε και με τον Μοζγκόφ να ταΐζεται στο ζωγραφιστό, όχι μόνο ξαναπήρε προβάδισμα, αλλά απέκτησε και ένα μικρό «μαξιλαράκι» έξι πόντων, 66-60. Οι Σέρβοι είχαν κολλήσει απίστευτα στην επίθεση, δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και 4’ πριν τη λήξη, η διαφορά άνοιξε κι άλλο, 70-61!

Ο ψύχραιμος και ηγέτης Σβεντ έφερε την Ρωσία στο +7 (75-68), ο Μπογκντάνοβιτς προσπάθησε –εν μέσω μέτριας βραδιάς- να κρατήσει όρθια την ομάδα, αλλά ο Μιλοσάβλιεβιτς αστόχησε σε μία κρίσιμη βολή, 32’’ πριν το τέλος, κάνοντας το 75-72. Οι Σέρβοι έπαιξαν άμυνα, ο Σβεντ βρήκε σίδερο σε τρίποντο και είχαν την τελευταία κατοχή με 8’’ στη διάθεσή τους. 2’’ πριν το τέλος, οι Ρώσοι έκαναν φάουλ πάνω στον Μπογκντάνοβιτς, αυτός πήγε στη γραμμή με στόχο να χάσει επίτηδες τη δεύτερη για… κάποιο φόλοου, αλλά έχασε την πρώτη βολή και ουσιαστικά τα πάντα τελείωσαν με το 75-72 να μην αλλάζει.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 40-38, 58-51, 75-72

inner

inner

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ