aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤΑέρας και «βλέπει» Ελλάδα η Λιθουανία!

Αέρας και «βλέπει» Ελλάδα η Λιθουανία!

Λιθουανία έτοιμη για Ελλάδα! Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας και η παρέα του «καθάρισαν» σχετικά εύκολα τη Γερμανία, επικρατώντας 89-72 της Γερμανίας και με αυτόν τον τερμάτισαν στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου του Ευρωμπάσκετ. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που η γαλανόλευκη κάνει το… καθήκον της και νικήσει την Πολωνία οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν στους «16» της διοργάνωσης.

Ο σέντερ των Ράπτορς ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, κυριαρχώντας στις δύο ρακέτες με τους 27 πόντους που σημείωσε και τα 15 ριμπάουντ (8 αμυντικά/7 αμυντικά) που «κατέβασε». Γενικότερα, τα ριμπάουντ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο με του παίκτες του Αντομάιτις να έχει 13 περισσότερα (44-31) και παράλληλα 60% στα δίποντα (25/42) και 7/20 στα τρίποντα, ενώ αυτοί του Φλέμινγκ 19/36 δίποντα και πολύ άσχημο ποσοστό στα τρίποντα (24%) με 8/33. Εξαιρετικός ήταν και ο Ντένις Σρόντερ, που σημείωσε 26 πόντους, είχε τρεις ασίστ και δύο λάθη, αλλά η προσπάθειά του δεν βρήκε αντίκρισμα. Έτσι, η εθνική του θα αντιμετωπίσει την τρίτη ομάδα του γκρουπ της εθνικής.

Συνοπτικά, η Λιθουανία ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης, φέρνοντας την κατάσταση στα χέρια της από την αρχή, έχοντας το προβάδισμα και τον έλεγχο σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και ουσιαστικά συνάντησε αντίσταση μόνο στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της η Λιθουανία και κατάφερε να συντηρήσει διψήφια διαφορά από τη Γερμανία που δεν κατάφερε να δείξει στο δεύτερο μέρος ότι δεν μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα, έχοντας μόνο τον Σρόντερ στο ύψος των περιστάσεων.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 43-47, 60-72, 72-89

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ