aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΕπίσημο: Διεκδικεί το Final 4 του BCL με έδρα τα Λιόσια η ΑΕΚ

Επίσημο: Διεκδικεί το Final 4 του BCL με έδρα τα Λιόσια η ΑΕΚ

Υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης του Final 4 του Basketball Champions League στο γήπεδό της στα Λιόσια κατέθεσε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Η διοίκηση της «Ένωσης» είχε εκφράσει εξ αρχής τη συγκεκριμένη πρόθεση και μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στα playoffs κατέθεσε και τον σχετικό φάκελο στην FIBA.

Το Final 4 έχει προγραμματιστεί να γίνει 12 και 14 Μαΐου, ενώ θα προηγηθούν τα playoffs που θα γίνουν τον Απρίλιο. Τα πρώτα ματς θα γίνουν 4-5 Απριλίου, τα δεύτερα 11-12 και τα τρίτα (εφόσον χρειαστούν) 18-19 Απριλίου. Την ερχόμενη Τρίτη η ΑΕΚ παίζει για την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας υποδεχόμενη την Μάλαγα (19:30).

Υπενθυμίζεται πως η ΑΕΚ είχε φιλοξενήσει το Final 4 τον Μάιο του 2018, το οποίο και κατέκτησε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Δύο χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2020, φιλοξένησε το Final 8 της διοργάνωσης, εν μέσω κορωνοϊού και με αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε ισχύ φτάνοντας ως τον τελικό, όπου έχασε από την Μπούργος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ