aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αναβλήθηκε το Πανευρωπαϊκό Εφήβων!

Οι Σέρβοι έκαναν το πρώτο βήμα. Αποφάσισαν να αποσύρουν την εθνική τους ομάδα από το Πανευρωπαϊκό Εφήβων που θα διεξαγόταν στην Σαμψούντα από τις 30 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου. Το ίδιο είχαν προαναγγείλει ουκ ολίγες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων κι Ελληνική. Είχαν ενημερώσει με κάθε τρόπο πως εφόσον δεν αλλάξει η χώρα διεξαγωγής της διοργάνωσης, θα ακολουθούσαν το… σερβικό παράδειγμα.

Κι έτσι, το ντόμινο οδήγησε τη FIBA στην αναβολή του τουρνουά!

Το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν ένα πρόβλημα που δεν μπορούσε να λυθεί. Οι ομοσπονδίες των ευρωπαϊκών χωρών είχαν ενστάσεις γι’ αυτό το ταξίδι, οι πιέσεις ήταν μεγάλες και κάπως έτσι η FIBA έκανε το αυτονόητο. Ακύρωσε τη διοργάνωση και δεν έβαλε σε κίνδυνο τις αποστολές των ομάδων που θα ταξίδευαν στη γειτονική χώρα.

Παρεμπιπτόντως, στη φετινή διοργάνωση η Ελλάδα θα καλούταν να υπερασπιστεί τα σκήπτρα που κατέκτησε πριν από ένα χρόνο στον Βόλο. Δεν θα έχει αυτό το δικαίωμα όμως, με την παγκόσμια ομοσπονδία να κάνει το αυτονόητο και να προτάσσει την ασφάλεια όλων.

Πρόκειται άλλωστε για μια απολύτως φυσιολογική εξέλιξη, αφού ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί άλλη χώρα να αναλάβει τη διοργάνωση, οκτώ ημέρες πριν την επίσημη έναρξή της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ