aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Νέα | Αθλητικές Ειδήσεις ΜπάσκετΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΑΕΚ-Γαλατάσαραϊ: Ματς της χρονιάς με φόντο την πρόκριση για την Ένωση

ΑΕΚ-Γαλατάσαραϊ: Ματς της χρονιάς με φόντο την πρόκριση για την Ένωση

Η ώρα του ματς της χρονιάς, μέχρι το επόμενο, έφτασε για την ΑΕΚ! Η Ένωση έχοντας κάνει σειρά από υπερβάσεις, υποδέχεται στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων τη Γαλατάσαραϊ (15/3, 19:30) για την πέμπτη αγωνιστική των «16» του BCL, έχοντας ως στόχο τη νίκη-πρόκριση!

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο 3-1 και τη δεύτερη θέση του ομίλου, με τη Γαλατά να έχει ρεκόρ 2-2 και να είναι τρίτη στην κατάταξη. Κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση νίκης της ομάδας του Ηλία Καντζούρη, η πρόκριση στους «8» θα εξασφαλιστεί και μαθηματικά. Όχι μόνο αυτό, αλλά στην τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί την Ουνικάχα Μάλαγα (21/3) με στόχο την πρωτιά!

Ωστόσο, ακόμη και σε περίπτωση ήττας η ΑΕΚ δεν… χάνεται. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν νικήσει στο πρώτο ματς επί τουρκικού εδάφους με 81-71, επομένως αν διατηρήσουν αυτό το +10 άθικτο, θα έχουν και πάλι το προβάδισμα στην ισοβαθμία έναντι των Τούρκων και θα ψάξουν ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από αυτούς στην τελευταία αγωνιστική.

Φυσικά, τίποτα δεν έχει εξασφαλιστεί, καθώς η «τσιμ μπομ» πρόκειται για μία πολύ ποιοτική και ακριβή ομάδα, επομένως θα χρειαστεί μία ακόμη υπέρβαση από αυτές που έχει κάνει η ΑΕΚ φέτος στο BCL. Πολύ σημαντικό είναι ωστόσο, πως η Ένωση θα έχει και πάλι στο πλευρό της τον κόσμο της, μετά τους τρεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών που είχε αναγκαστεί να δώσει λόγω των επεισοδίων με τη Ρέτζιο Εμίλια. Μάλιστα, όπως προκύπτει από την ομάδα, στον αγώνα απέναντι στη Γαλατάσαραϊ αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ προσέλευσης στα Άνω Λιόσια, με τον κόσμο να δηλώνει δυναμικό «παρών».

Όσον αφορά τις απουσίες, η Ένωση θα παραταχθεί πάνοπλη στο παρκέ, καθώς αναμένεται να επιστρέψει και ο Ακίλ Μίτσελ, ο οποίος προφυλάχθηκε απέναντι στον Κολοσσό. Όλα τις τα «ατού» διαθέσιμα θα έχει και η Γαλατάσαραϊ, η οποία ωστόσο έχασε λίγες μέρες πριν τον Τζεχάιβ Φλόιντ, που αποχώρησε από την ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ