aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΑΕΚ από ατσάλι, με το δεξί στους «16» του BCL!

ΑΕΚ από ατσάλι, με το δεξί στους «16» του BCL!

Ούτε οι τέσσερις σημαντικές απουσίες (Μορέιρα, Ζήσης, Γκίκας, Γιάνκοβιτς), ούτε η αναστάτωση λόγω κορωνοϊού, ούτε η απραξία φρέναραν την ΑΕΚ. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα, επικράτησε 74-65 της Τουρκ Τέλεκομ στο ΟΑΚΑ μπαίνοντας με το δεξί στους «16» του Basketball Champions League και κάνοντας εξ αρχής βήμα πρόκρισης για την οκτάδα.

Καταπληκτική εμφάνιση από τον Ντάριλ Μέικον με 18 πόντους και 4 ασίστ, από κοντά και ο Γιόνας Ματσιούλις με 15 πόντους για την «Ένωση», που έφτασε μέχρι και στο +15 (64-49) στην τελευταία περίοδο.

Το ματς

Μέικον, Κατσίβελης, Ματσιούλις, Μόουζες και Μαυροειδής συνέθεσαν την πρώτη πεντάδα της ΑΕΚ, που είχε καλό επιθετικό ρυθμό στο πρώτο τετράλεπτο και ξέφυγε 10-4 με τρίποντο του Αμερικανού. Τα λάθη, ωστόσο, έδωσαν εύκολους πόντους από αιφνιδιασμό στην Τουρκ Τέλεκομ που μέσα σε ενάμιση λεπτό ανέτρεψε τα δεδομένα (11-12). Η «Ένωση» έμεινε για ένα πεντάλεπτο χωρίς καλάθι εντός πεδιάς, αλλά χάρη στην καλή της άμυνα δεν το… πλήρωσε και βρίσκοντας σκορ από Λάνγκφορντ και Χρυσικόπουλο έκλεισε με 16-12 την πρώτη περίοδο.

Τα διαδοχικά λάθη της ΑΕΚ, που έφτασε τα 9 στα 13 πρώτα λεπτά, επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να περάσουν μπροστά με έξι σερί πόντους του Φόστερ (16-18). Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν άσφαιροι για το πρώτο τετράλεπτο της περιόδου, μέχρι να πάρει μπρος ο Μέικον και με προσωπικούς πόντους να ξαναβάλει μπροστά την ομάδα του (23-20). Τότε οι γηπεδούχοι… ξεμπούκωσαν και με τον Λοτζέσκι να μπαίνει στο «κόλπο» ξέφυγαν για πρώτη φορά με επτά, 30-23. Ένα σερί άστοχων μακρινών σουτ της ΑΕΚ επέτρεψαν στην Τουρκ Τέλεκομ από τη γραμμή να πλησιάσει προσωρινά (32-28), αλλά δύο «βόμβες» του Ματσιούλις έστειλαν την ομάδα του στα αποδυτήρια με 38-31.

Με… φόρα από το πρώτο ημίχρονο ο Λιθουανός οδήγησε την ομάδα του στο 44-31, αλλά κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση, σε συνδυασμό με μια τεχνική ποινή στον Λάνγκφορντ έφεραν την Τουρκ Τέλεκομ πιο κοντά χάρη στον Γουίλτζερ (47-41). Η ΑΕΚ είχε καλή αντίδραση και με ηγέτη τον Μέικον αποσπάστηκε ξανά, 55-45 και έκλεισε την περίοδο στο +11 (57-46) έχοντας ένα καλό θεμέλιο νίκης.

Παρότι έδειξε διάθεση να… παίξει με το χρόνο, η «Ένωση» συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και μπαίνοντας στο τελευταίο εξάλεπτο εκτόξευσε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +15, 64-49. Ένα black out στην επίθεση με ταυτόχρονη χαλάρωση στην άμυνα έδωσε δικαιώματα στους φιλοξενούμενους που μείωσαν σε 65-58, 3:50 πριν το τέλος. Η ΑΕΚ, πάντως, βρήκε τις απαντήσεις με δημιουργίες του Μέικον και πόντους του Σλότερ (69-60) και κράτησε τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 16-12, 38-31, 57-46, 74-65

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ